Inici Destacats El Consell Comarcal buscarà el consens per l’escut de l’Anoia

El Consell Comarcal buscarà el consens per l’escut de l’Anoia

COMPARTIR

El Consell Comarcal de l’Anoia ha ajornat l’inici del procés per l’adopció de l’escut heràldic i la bandera de l’ens. El darrer ple de l’ens comarcal incorporava aquest punt a l’ordre del dia, però les queixes d’alguns grups de l’oposició perquè no s’havien consensuat el símbol va acabar amb un gest poc usual. El president del Consell, Xavier Boquete, va retirar el punt de la sessió “per trobar la màxima representació i aconseguir un posicionament conjunt per un símbol que ens representi a tots”. A més, Boquete va reconèixer que “després d’estar 30 anys sense escut ja no vindrà d’un mes”.

El conseller del govern, Marcel·lí Martorell va explicar que el 3 de febrer es va sol·licitar al Departament de Governació un informe sobre l’escut heràldic del Consell Comarcal, per tal de poder fonamentar l’elaboració de l’escut de l’ens comarcal. El 28 de febrer, l’assessor heràldic de la Generalitat de Catalunya, Armand de Fluvià, va trametre un informe amb una proposta d’escut.

De Fluvià exposa que “com que no hi ha un símbol històric definitori de la comarca” apostava per buscar referents en els camps de la geografia, l’economia i la indústria. Així apareix el riu Anoia, tot i que l’element del riu ja és característic d’altres comarques i així queda reflectit als seus respectius escuts. En l’àmbit econòmic, la indústria paperera és “la més identificadora” de la comarca, i està documentada des de l’any 1194. Com a homenatge, la proposta d’escut incorpora un molí d’or i “la gran importància de l’adoberia a la comarca”.

Així, la proposta és un escut caironat d’atzur, una faixa ondanada d’argent, acompanyada al cap d’un molí paperer d’or i a la punta d’una pell també d’or. Al timbre una corona de comarca.

Des de l’oposició, Teo Romero (PSC) va ser el primer en lamentar que no s’hagués fet una trobada prèvia per consensuar i, un cop es va retirar el punt, va celebrar destinar “el temps que calgui a consensuar”. Albert Mateu (CUP) va qüestionar que “hem dedicat més temps a l’escut que a debatre la disgregació de la comarca” i va afegir que “sort que no ens veu ningú”. Juan Manuel Cividanes (Veïns amb Veu), en la mateixa línia, va considerar que “potser estem parlant massa d’un tema que no porta enlloc”.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*