Inici Societat La Confraria de la Vinyala tanca la temporada amb La Nit de...

La Confraria de la Vinyala tanca la temporada amb La Nit de Cuiners

COMPARTIR

El passat 19 de juliol va tenir lloc al restaurant Samuntà d’Òdena la Nit de Cuiners, la festa – sopar que organitza cada any la Confraria de la Vinyala per cloure la temporada. Enguany, la Nit va aplegar més de 250 comensals; confrares i amants del cargol vinyal provinents de tota la comarca i altres indrets del territori català, entre ells, una colla de Mallorca, concretament del Club Prat de Catí, organitzadors de la Fira del Caragol de Mallorca.

Es total es van poder degustar 8 receptes diferents de vinyales; plat català de vinyales (amb mongetes, bolets i botifarra), plat de ses illes (amb sobrassada, camallot i xoriço picant), amb orella, peu de porc i careta, amb samfaina i dauets de pernil i xoriço, a la gormanda, amb calamar, vinyales picantones dels Vivancos i vinyales a la llauna, un total de 130 quilos de vinyales, cuinats pels vuit cuiners oficials; Aureli Rosa, Joan Gàlvez, Carme Monclús, Rosa M Cuscó, Agustí Rabell, Ramon Massot, J. Manel Vivancos Nuño i J. Manel Vivancos Salas.

El sopar es va desenvolupar amb un gran ambient distès i de gran germanor. Un buffet de primers, les vuit varietats de cargols, unes postres especials i, com ja és tradicional, un cremat van ser el menú de la Festa. El sopar també va comptar amb la investidura de tres nous confrares: Joanjo Salmerón, Dolors Caballero i Pepita Segura.

Les properes activitats programades són dissabte 18 d’agost TASTA GRACIA (Festa Major de Gracia – BCN), dissabte 25 d’agost FES-TA EL DINAR a Igualada, diumenge 2 de setembre TAST DE VINYALES (Vilanova del Cami), dijous 6 de setembre Presentació de la Fira de la Vinyala (Diagonal Can Soteras – BCN), diumenge 16 de setembre FIRA DE LA VINYALA D’ODENA, dijous 18 d’octubre VINYALADA (Vinyales agraïdes), dijous 15 novembre NIT DE CONFRARES (Nomenem nous confrares).

La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va néixer l’any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 188 confrares.

FER UN COMENTARI

*