Inici Societat La Confraria de la Vinyala lliurarà les seves ‘vinyales agraïdes’

La Confraria de la Vinyala lliurarà les seves ‘vinyales agraïdes’

COMPARTIR

El proper dijous 19 d’octubre, la Confraria de la Vinyala organitza la Vinyalada. Es tracta d’un sopar en el que no hi poden faltar els cargols però que l’objectiu és el reconeixement i els agraïments, amb l’atorgament de la vinyala agraïda, a aquelles persones o grup de persones que d’una manera o altre han destacat o destaquen per la seva estimació als cargols i reivindiquen aquest plat tant genuí, entre altres guardons especial.

Així, aquest any s’ha decidit atorgar les vinyales agraïdes a: la Confraria Gastronòmica del Cargol per ser un referent en el mon gastronòmic cargolaire, al Grup Soteras per ser un dels impulsors de la popularització de la gastronomia cargolaire i al Cos de Mossos d’Esquadra per l’actuació ordinària, però en especial per la duta a terme abans, durant i desprès dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

A més, també es farà un reconeixement especial a un dels “padrins” de la Confraria, Josep Mussons, amb el lliurament del carnet numero 15 de la Confraria, el medalló de confrare, el medalló de confrare Major per agrair-li que ens apadrines i el medalló del confrare Major d’Honor.

La Vinyalada tindrà lloc el 19 d’octubre al restaurant Sesoliveres. Constarà d’un primer plat elaborat per la xef de Sesoliveres, Gloria Barrio, el segon, cargols elaborats pels confrares cuiners Aureli Rosa i Joan Gàlvez i unes postres molts especials creades pel confrare pastisser Josep M. Guasch.

Les inscripcions poden realitzar-se enviant un whatsapp al 639167442. El preu del sopar és de 25euros i les places són limitades.

La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va néixer l’any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 175 confrares.

Al mes de novembre serà la propera cita de la Confraria amb l’inici de “els dijous de vinyales”, un sopar que es realitza mensualment, cada vegada en un restaurant diferent i en el què es cuina una recepta de vinyales.

FER UN COMENTARI

*