Inici Societat La Confraria de la Vinyala dona la benvinguda a 10 nous confrares

La Confraria de la Vinyala dona la benvinguda a 10 nous confrares

COMPARTIR

La Confraria la Vinyala va celebrar, el passat 15 de març, una nova edició de “Els dijous de vinyales”, un sopar que es realitza cada mes en un restaurant diferent de la comarca i en el què es cuina una recepta de vinyales.

En aquesta ocasió, el sopar va tenir lloc al restaurant Mas dels Vivencs a la Pobla de Claramunt i a més del tradicional sopar de vinyales va incloure prèviament al sopar, l’acte d’investidura dels nous confrares.

Es van investir 10 nous confrares que acompanyats dels seus padrins, van rebre el medalló, el carnet i el diploma que els acredita com a nous membres, van fer jurament de fidelitat a la confraria i per part del president se’ls va posar la banda i nomenar confrares.

Els nous confrares són:
Mireia Boladeras Igualada
Janna Abuli Riba Igualada
Joan Sangüesa Adell Esparreguera
Jaume Simon Rial Granollers
Lluis Mora Vidal Martorell
Lluis Resina Salvador Martorell
Joan Muñoz Alba Martorell
Carme Gonzalez Garuz Igualada
Imma Jubert Ruiz Igualada
Angels Castillo Ripoll Barcelona

La vetllada va reunir al voltant d’unes 150 persones vingudes d’arreu de la comarca però també d’altres poblacions de Catalunya com Sitges, Lleida, entre altres, que van poder gaudir d’unes vinyales amb carxofa, producte de temporada, i costella de porc realitzades pels cuiners del mateix restaurant Mas dels Vivencs amb el suport d’algun confrare cuiner. En total van ser 60 kilos de cargols cuinats. El resultats, segons els mateixos comensals, va ser excel·lent.

La Confraria de la Vinyala té per objectiu reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, una de les especialitats culinàries de la comarca, un producte genuïnament anoienc, el cargol de vinya. Va nèixer l’any 2010, quan els 14 fundadors van constituir la Confraria. Actualment ja són 188 confrares. Entre les activitats fixes, la Confraria acaba la temporada cada any al juliol amb la Nit de cuiners.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*