Inici Societat La Confraria de la Vinyala celebra la Vinyalada d’octubre amb el lliurament...

La Confraria de la Vinyala celebra la Vinyalada d’octubre amb el lliurament de reconeixements

COMPARTIR

La Confraria lliura una triple Vinyala agraïda a la Fundació Apinas, la pastisseria Targarona, junt amb el restaurant Samuntà i nomena Confrares d’honor al xef Pep Nogué, l’estilista Lluís Llongueras i l’esportista Pol-Makuri Redolad i fa un reconeixement al confrare Aureli Rosa amb la vinyala d’or. Durant l’acte també es va fer entrega del reconeixement a les millors receptes de la 9ª Fira de la Vinyala.

Un any més, la Confraria de la Vinyala va distingir de forma especial a persones, empreses i entitats que pel seu esforç, dedicació i activitat social en els seus àmbits són mereixedores de la distinció que atorga l’entitat gastronòmica. En cada edició de la Vinyalada d’octubre, els guardonant són reconeguts en dues categories: amb la Confraria d’honor per a les activitats personals i amb la Vinyala agraïda per a empreses i entitats amb trajectòries reconegudes.

En aquesta edició el sopar van tenir lloc al restaurant Sesoliveres d’Igualada el passat 17 d’octubre. Abans de donar pas a les distincions pròpies de la vetllada va tenir lloc l’acte de reconeixement a les receptes guanyadores de la 9ª edició de la Fira de la Vinyala celebrada el passat de 15 de setembre a Òdena, on les Vinyales fregides de la senyora Montse del restaurant Taribó d’Igualada van rebre el premi del jurat a la millor recepte i les Vinyales amb vedella femella del restaurant L’escorxador, també d’Igualada, va guanyar la votació popular. Per a l’entrega d’aquest darrer premi es va comptar amb la presència de l’alcaldessa d’ôdena, Maria Sayavera i els organitzadors de la Fira de la Vinyala.

La celebració va continuar amb els guardons que atorga la Confraria de la Vinyala. Així, les distincions de Confrares d’honor al xef olotí Pep Nogué, per la seva incansable tasca científica i de divulgació i pedagogia en el coneixement gastronòmic i per ser un cargolaire reconegut. També va rebre el guardó el perruquer, estilista, escriptor i escultor esparreguerí Lluis Llongueras, com a reconegut artista, amant de la bona cuina i un reconegut cargolaire, que per motius de salut no va poder assistir però si que ho va fer la seva esposa i fill. Finalment, el darrer reconeixement a personalitats destacades d’aquest 2019 va ser per l’atleta igualadí Pol-Makuri Redolad, reconegut vinyaler, que ha fet de la seva discapacitat un repte i que competeix amb alt rendiment en curses de muntanya.

En quant a la categoria de Vinyala agraïda van rebre les distincions la Fundació Apinas d’Igualada, entitat que té com a missió millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual o amb trastorns de desenvolupament i de les seves famílies a la comarca de l’Anoia. La Confraria també va reconèixer Apinas per facilitar l’atenció integral i personalitzada, afavorint la prevenció, la detecció precoç i la inclusió social, actuant com entitat socialment responsable. La pastisseria Targarona d’Igualada va ser distingida amb el segon guardó, per la seva dedicació des de 1929 en oferir productes innovadors i sorprenents, per haver apostat per la Confraria de la Vinyala des de la fundació, de la qual en Josep Mª Guasch n’és confrare fundador i per haver fet postres exclusius per a la Confraria i estar implicat constantment en totes les activitats. La darrera Vinyala agraïda va recaure al restaurant Samuntà d’Òdena, liderat per Josep Manel Vivancos i la seva famíla, per haver estat inspirador de la Confraria de la Vinyala, haver donat aixoplug a la Confraria des del primer minut d’existència i per haver fet possible els primers esdeveniments oficials, com els Dijous de vinyales. Vivancos és cuiner del restaurant Samuntà, membre fundador de la Confraria de la Vinyala i president des del 2014 fins el 2018.

La vetllada a més va incloure un nou reconeixement. Un homenatge a un dels confrares que des de sempre ha estat i és al peu del canó, un dels millor cuiners de la vinyala, Aureli Rosa. A ell, se li va fer entrega la Vinyala d’Or per la seva incansable implicació amb la Confraria.

A la Vinyalada hi van participar 200 comensals i en aquesta ocasió van poder gaudir de vinyales amb costelles i moixernons.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*