Inici Destacats El conflicte de la neteja tensa novament el ple de Vilanova del...

El conflicte de la neteja tensa novament el ple de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Vilanova del Camí ha viscut aquest dimecres  un ple extraordinari per resoldre dos recursos del grup municipal d’ERC. Es tractava de la resolució del recurs de reposició a la relació de llocs de treball i la seva aprovació definitiva, i la resolució de les al·legacions al Plec de Clàusules Administratives i Particulars que han de regir la licitació de les obres de reforma de la piscina municipal de Can Titó, en la seva primera fase.

Una sessió de tràmit que l’únic que va permetre constatar va ser la tensió irreconciliable entre govern i oposició i el malestar d’algunes de les treballadores de la neteja d’edificis afectades per la decisió de remunicipalitzar el servei. Algunes de les treballadores van desplegar una pancarta al ple i van criticar al final de la sessió la decisió del govern, increpant alguns dels seus membres.

En la sessió plenària, l’alcaldessa Noemí Trucharte va acabar retirant la paraula a les portaveus dels grups d’ERC, Meritxell Humbert, i de Vilanova365, Vanesa González. L’alcaldessa els va retreure que no es cenyissin als punts que es debatien a l’ordre del dia i les va acusar de “fer el còmic i de fer del ple del consistori un circ”. Humbert argumentava la postura d’ERC demanant la subrogació i citant una notícia sobre la decisió de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat de no municipalitzar el servei. González reivindicava la possibilitat de subrogar el personal de la neteja a través de la societat municipal.

3 COMENTARIS

  1. Molt lamentable els fets que vaig presenciar en primera persona. Mentre la regidora d’Esquerra Republicana Meritxell Humbert exposava les raons per les quals el sentit de vot del seu grup seria en contra, anant rigorosament anomenant les seves raons, la Sra Trucharte la cridava a l’ ordre de manera compulsiva; fins el punt de retirar-li la paraula. Quant la portaveu de V365 i ex alcaldessa va agafar la paraula i va argumentar la possibilitat de procedir a la subrogació del Personal a través de la societat municipal, també va ser cridada a l’ordre de manera ridicula i desaforada, fins acabar-li retirant la paraula novament. El que volia ser un cop d’autoritat es va convertir en un cop d’autoritatisme sense sentit. Va quedar palès que ens trobem davant d’un equip de govern, que no té full de ruta, que només té rancunia i que es mouen per interessos molt diferents als interessos generals de la ciutadania.
    A l’acabament del ple, les dones de la neteja i el sindicat van exposar la pancarta que duien i es van viure moments molt tensos i comprensibles, doncs son persones que perdran la seva feina per una decissio que trobo del tot desencertada.
    Molt trist.

  2. Ni tampoc dius Rosi, quan la Vanesa Gonzalez, va donar ordre a la seva familiar i treballadora de la neteja, de treura la pancarta. TOT molt ORGANITZAT. Manipulant a les dones de la neteja. Molt lleig…

FER UN COMENTARI

*