Inici Destacats Un concurs vol despertar l’interès dels alumnes anoiencs per la química

Un concurs vol despertar l’interès dels alumnes anoiencs per la química

COMPARTIR

La Unió Empresarial de l’Anoia (UEA) ha impulsat un concurs a les escoles de la comarca amb l’objectiu de despertar l’interès dels estudiants per aquest sector. Segons ha explicat Marta Pijuan de Proquip, una de les empreses que patrocina la iniciativa i que ha acollit la seva presentació als mitjans de comunicació, l’objectiu és que els alumnes siguin conscients que “la química és tot” i que “està en les nostres mans utilitzar-la d’una forma positiva o negativa”.

Xavier Bustos, responsable de la secció UEA Química, ha remarcat que el punt de partida de la iniciativa és el “pes” que té el sector a la comarca. Les darreres xifres, ha recordat, situen en 35 les empreses químiques a l’Anoia, amb una facturació de més de 200 milions d’euros i que generen més de mig miler de llocs de treball. En aquest sentit, ha aprofundit Pijuan, el certamen busca “fer-los despertar la curiositat per aquest món” per tal que puguin orientar el seu futur acadèmic cap a aquest sector.

Experiments amb materials quotidians

Els alumnes hauran de realitzar un experiment relacionat amb la química utilitzant materials del seu dia a dia i enregistrar un vídeo. Entre les propostes hi ha fer un volcà en erupció a partir de bicarbonat, vinagre i sabó de rentar plats o desfer un element de porexpan amb acetona. Xavier Bustos ha deixat clar que els experiments estan a l’abast dels alumnes i que “en cap cas són perillosos”.

Es premiarà els més complexes i originals. Es diferenciarà entre els estudiants de primària i secundària i hi haurà cinc categories diferents. A hores d’ara, han explicat els impulsors, alguns centres escolars de l’Anoia ja han expressat la seva voluntat de participar-hi. La convocatòria, han remarcat, és oberta i els grups participants tenen fins al 23 d’abril per enviar els seus vídeos.

El premi per a cadascuna de les categories serà de 300 euros que es destinarà a material de laboratori per a l’escola. Els mecenes seran les empreses anoienques ABC Leather, Comercial Godçó, Macasa Labin, Apliclor, Leather Quimica, Quimser, Proquip, Atlas i Texcur.

FER UN COMENTARI

*