Inici Destacats Concurs de Pintura Ràpida Infantil i Exposició-Fira d’Art, aquest cap de setmana...

Concurs de Pintura Ràpida Infantil i Exposició-Fira d’Art, aquest cap de setmana a la Pobla de Claramunt

COMPARTIR

La programació de l’Agenda Cultural de la Pobla de Claramunt continua aquest cap de setmana. El dissabte 21 de setembre hi haurà el Concurs de Pintura Ràpida Infantil-Premi Gumersind Bisbal, que arribarà a la trenta-sisena edició, i el diumenge 22, l’Exposició-Fira d’Art, que ja fa dotze anys que s’organitza.

El concurs de pintura tindrà lloc a partir de les 5 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament i està adreçat als nens i nenes d’entre 3 i 12 anys. Hi haurà cinc categories: de 3 a 4 anys, de 5 a 6 anys, de 7 a 8 anys, de 9 a 10 anys i d’11 a 12 anys. Els i les participants, que pintaran en diferents emplaçaments del municipi, cal de portin llapis i colors.

Els tres primers guanyadors o guanyadores de cada categoria rebran un obsequi especial i tots i totes les participants, una medalla i un regal, cedits per l’Ajuntament. Entre tots i totes les participants se sortejarà un lot de material de dibuix i pintura, també obsequi de l’Ajuntament.

El jurat estarà format per un representant de l’escola Maria Borés i per diversos artistes locals. Després del lliurament de premis, hi haurà un berenar per a tots els nois i noies. Els dibuixos es podran veure, del 23 al 27 de setembre, a la biblioteca municipal mossèn Cinto Verdaguer, de les 4 de la tarda a les 8 del vespre.

Jazz i vi combinen al concert amb Daybreak Quartet al Castell 

La Sala Gran del Castell de Claramunt va ser l’escenari, el dissabte 14 de setembre a la nit, d’un concert de jazz amb el grup Daybreak Quartet, inclòs dins del cicle de la Fundació Castells Culturals de Catalunya. Hi van assistir una seixantena de persones que a més de gaudir dels ritmes jazzístics van poder degustar una copa de vi.

El quartet va oferir un repertori amb peces de diversos compositors i de diverses èpoques, com Duke Ellington, Tadd Dameron o Sonny Rollins. El púbic, mentre escoltava la música, va poder beure una copa de vi blanc o negre de la marca Vins Claramunt, dels germans poblatans Eduard i Xavier Llaguno, acompanyada d’una tapa de pernil salat. Aquesta va ser una novetat d’enguany.

Daybreak Quartet està format per: Jaume Sanchís, al saxo; Xavier Monge, al piano; Roger Gutiérrez, a la bateria, i Ignasi González, al contrabaix. Són quatre músics de jazz d’un llarg recorregut professional i ho van demostrar dissabte al vespre a l’escenari del monument poblatà. Aquest concert estava inclòs dins de la programació de l’Agenda Cultural, organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament, i que es va iniciar el setembre i s’allargarà fins al novembre

La Pobla recrea i commemora els fets històrics de la riuada de 1344

La Pobla de Claramunt va recrear i commemorar el diumenge 15 de setembre al migdia els 675 anys de la Carta de població del municipi. L’acte va consistir en l’explicació dels fets històrics de la riuada de 1344, que van devastar la Pobla Vella, i en la descoberta d’una placa a la plaça de les Tres Fonts, lloc on es va repoblar el municipi després de la catàstrofe.

L’acte el va obrir l’alcalde, Antoni Mabras, que va donar pas a Clara Gavaldà. La contista va relatar, d’una manera enginyosa i divertida, què van viure els poblatans i les poblatanes fa més de 670 anys, quan una gran pluja i riuada van destrossar la Pobla Vella, situada a la zona on, actualment, hi ha el camp de futbol. Va ser llavors quan el 15 de setembre de 1344 el vescomte Hug i la seva mare Beatriu van signar, al Castell de Cardona, la Carta de població del municipi que es va reconstruir a l’actual indret de les Tres Fonts. Els nens i nenes van escoltar amb atenció el relat i van ajudar la contista a explicar-lo.

A continuació, va intervenir el poblatà Isidre Surroca, a qui l’alcalde va agrair la col·laboració per fer possible aquest acte commemoratiu. Surroca va centrar la seva explicació en les vicissituds històriques del document de la Carta de població “per evitar l’espoli o la destrucció (…). Arran d’aquests infortunis el document es va custodiar al Castell, a la Parròquia i a l’Ajuntament, tot i que després de la Guerra Civil de 1936 es va donar per destruït i convertit en pasta de paper en un molí de Capellades”. Isidre Surroca va dir que el pergamí es troba, actualment, en perfecte estat a l’Ajuntament, després d’haver estat restaurat mentre era regidora de Cultura la poblatana Marta Bartrolí, i n’hi ha una còpia a la Sala de Plens.

Un cop finalitzat el torn de parlaments, l’alcalde i la regidora de Cultura, Montse Sanou, van descobrir una placa commemorativa per recordar els fets històrics del 15 de setembre de 1344. Aquest acte estava inclòs dins de la programació de l’Agenda Cultural, que es va iniciar el setembre i que s’allargarà fins al novembre i que s’organitza des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*