Inici Destacats El concurs d’aparadors nadalencs de Montbui ja té guanyadors

El concurs d’aparadors nadalencs de Montbui ja té guanyadors

COMPARTIR

L’establiment de moda Gonzalo va ser el comerç guanyador del primer premi del 9è Concurs d’Aparadors Nadalencs, que va tenir la seva jornada de cloenda el passat 19 de desembre. Les autoritats municipals encapçalades per l’Alcalde Jesús Miguel Juárez i el regidor de Promoció Econòmica Jordi Bòria van fer el lliurament d’aquest premi als responsables de l’establiment, que es van endur un premi de 400 euros i una placa commemorativa.

El segon premi d’aquesta edició, valorat en 200 euros, va correspondre a CTM Teràpies Montbui i el tercer premi, amb un premi de 50 euros, va ser per a Masco Center.

Cal remarcar que durant la jornada de dissabte es va conèixer la deliberació del jurat (40 per cent del veredicte final), així com també es va desenvolupar la jornada de votació popular (40 per cent més). D’igual manera, el 20 per cent restant sortia de les votacions realitzades entre els aparadors finalistes a la pàgina de Facebook de la Unió d’Establiments de Montbui).

Aposta per un Nadal sostenible

Des de l’Ajuntament de Santa Margarida de Montbui, a través de la regidoria de Medi Ambient i Serveis Municipals, s’està treballant per aconseguir que aquestes festes nadalenques puguin ser més sostenibles.

En aquest sentit, s’ha promogut una campanya de conscienciació a través de les xarxes socials. Entre les mesures que es recomanen a la població estan les de reforçar les compres en el comerç local i de proximitat, ja que impliquen menys costos de desplaçament. També s’insta a la ciutadania a fer regals útils o regalar experiències, a fer una compra responsable i assenyada pel que fa al menjar, i, en el cas que sobrés menjar dels àpats nadalencs, i a fomentar-ne la congelació o preparar carmanyoles pels convidats, etc. També es recomana consumir productes frescos i de temporada o menys elaborats, ja que resulten més ecològics, més saborosos i més saludables.

També es vol que la ciutadania eviti productes d’un sol ús, com el paper de regal. Tammateix es recomana l’ús de bosses bosses de tela, cistells o el clàssic carret d’anar a comprar, enlloc de les bosses de plàstic. També es recomana l’ús de carmanyoles o pots de vidre en lloc de plàstics o alumini.

Pel que fa a la compra de joguines, es recomana prioritzar aparells que puguin connectar-se a la xarxa, en lloc de les que funcionen amb piles.

També es recorda a la ciutadania montbuienca que cal dipositar els residus de forma adequada en els contenidors pertinents, i també portar els objectes voluminosos a la deixalleria o bé fer ús del servei de recollida municipal porta a porta, trucant al telèfon 938034735.

1 COMENTARI

  1. Nos quieren dar consejos sobre medio ambiente y sostenibilidad… y luego nos quieren colocar una gasolinera dentro del minicipio, pared con pared de una vivienda y a escasos metros de la garderia de Vistalegre…
    Si se pretende dar consejos a la ciudadania, que se apliquen el cuento los del ajuntamiento.
    Francamente Xumi, no hay quien te entienda
    Cerca de las viviendasl GASOLINERA NO!!! Tenemos un poligono bien majo, demosle uso.

FER UN COMENTARI

*