Inici Societat El concert solidari d’Igualada recull prop de 8.000 euros per investigar el...

El concert solidari d’Igualada recull prop de 8.000 euros per investigar el càncer infantil

COMPARTIR

El passat 27 de febrer, la comissió organitzadora del concert pel càncer infantil va anar a Sant Joan de Déu a fer l’entrega simbòlica dels 7746 euros, quantitat assolida en el concert del passat 15 de febrer al Teatre Municipal l’Ateneu.

Teresa Orpinell, Lumi García, Elvira Talló i Dolors Vendrell expliquen que “anar a Sant Joan de Déu és descobrir tot un món de solidaritat, és trobar-se com una gran família. Tot el personal de l’hospital treballa amb un objectiu comú: atendre de la millor manera possible als nens ingressats i acompanyar a les seves famílies en aquest tràngol de tenir un fill o filla malalt, a vegades amb la necessitat d’haver de desplaçar-se de punts allunyats o de l’estranger”.

A les impulsores del concert els sorprèn “la gran quantitat de voluntàries i voluntaris que dediquen una part del seu temps a acompanyar els nens i nenes quan les mares han de dinar o sopar o no hi poden ser per les raons que siguin. Els saben acompanyar amb tot l’afecte i tota la delicadesa del món. També la col·laboració dels “pallapupes” que arrenquen els somriures del més petits en aquesta situació de vulnerabilitat que es troben. Una tasca important perquè els ajuda a tranquil·litzar-se i a alliberar tensions”.

En la visita les va rebre la Sara Mendoza, responsable de l’obra social de la infància de SJD i després un voluntari els hi va explicar els futurs projectes: la construcció del Pediatric Cancer Center i l’ampliació dels laboratoris per la investigació del càncer infantil i d’altres patologies.

El projecte del nou hospital oncològic infantil, el Pediatric cancer center, es va posar en marxa a partir d’entitats impulsores com la Fundació Leo Messi, la Fundació del Barça i l’escola de negocis IESE. Posteriorment han col.laborat moltes altres empreses, fundacions i les donacions de molta gent particular que ha aportat el seu gra de sorra en campanyes de micromecenatge o en el munt d’events que s’han anat organitzant per aquest nou hospital ( curses, activitats esportives, xocolatades, concerts, ….).

Un projecte que ja serà una realitat, perquè en 20 mesos s’han recollit els 30 milions d’euros necessaris. Un projecte assolit gràcies a la societat civil i que situarà Barcelona en un punt de referència en oncologia pediàtrica a tot Europa.

Les impulsores assenyalen que cal seguir investigant per poder resoldre més casos que avui per avui no tenen solució i també per minimitzar les seqüeles dels nens que vencen la malaltia. Es va endavant, actualment es curen el 80% dels nens i nenes malalts de càncer, però cal destinar més recursos a la investigació per millorar resultats. D’aquí la importància de les iniciatives per recollir fons com el concert que va omplir el Teatre de l’Ateneu el passat 15 de febrer.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*