Inici Cinema ‘Concepción Arenal, la visitadora de cárceles’, triomfadora del Festival Zoom

‘Concepción Arenal, la visitadora de cárceles’, triomfadora del Festival Zoom

COMPARTIR

[Img #2630]La directora Laura Mañá ha estat la gran triomfadora del Festival Zoom d’Igualada amb ‘Concepción Arenal, la visitadora de cárceles’, que ha guanyat en dues categories: millor telefilm i millor director. La telesèrie narra la història de Concepción Arenal, una visitadora de presons de dones de mitjan segle XIX. A la presó de la Corunya, Arenal comença la seva lluita per millora les condicions de vida de les recluses. La desena edició del Zoom també ha premiat ‘Olor de colònia’, dirigida per  Josep Mª Güell, com la millor minisèrie, i ‘Voices from the past’, dirigida per Franziska Melentzky, amb el millor guió. Lluís Homar, Carmen Machi i TV3 també han rebut premis a la trajectòria professional.

El jurat oficial, que aquest any ha estat compost per Jaume Santacana, Rafa Montesinos, Roger Coma, Carmen Fernández Villalba i Assumpta Serna ha atorgat els Premis Zoom al Millor Telefilm, la Millor Minisèrie, el Millor Director i al Millor Guió.

[Img #2647]‘Concepción Arenal, la visitadora de cárceles’, dirigida per Laura Mañà, s’emporta el premi al millor telefilm, dotat amb 3.500 euros, i el premi al millor director, sense dotació econòmica. El telefim també s’ha emportat el premi del Jurat Jove del Zoom, composat per estudiants de diferents instituts d’Igualada i de centres com l’escola d’art Gaspar Camps. En l’àmbit de la direcció, el festival ha fet també una menció especial a Dalibor Matanic, director de ‘Caça’.

La millor minisèrie s’ha atorgat a ‘Olor de [Img #2648]colònia’, dirigida per  Josep Mª Güell sobre el llibre d’èxit de Sílvia Alcántara, que té una dotació de 1.500 euros. El millor guió ha recaigut en ‘Voices from the past’, dirigida per Franziska Melentzky, sense dotació econòmica.

El Jurat de la Crítica, composat per Toni de la Torre, Cipriano Torres, Pepe Colubi i Manuel de Luna, ha atorgat també el premi a la millor sèrie espanyola estrenada la temporada 2011-2012 a la multipremiada ‘Gran Hotel’.
 
A més, el certamen ha lliurat a la gala de cloenda els premis a la trajectòria professional a Lluís Homar, Carmen Machi i TV3.

El Premi ‘Tu ets la tele’, recau aquest any en l’històric concurs ‘Un, dos, tres… responda otra vez’, creat fa 40 anys per Chicho Ibáñez Serrador. El seu fill Alejandro ha estat l’encarregat de recollir el premi. El guardó Auguri Sita Murt, a una jove promesa de la interpretació femenina, aquesta any s’ha atorgat a Elena Furiase.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*