Inici Societat Concentració a l’Hospital d’Igualada per reclamar una millora en les condicions laborals

Concentració a l’Hospital d’Igualada per reclamar una millora en les condicions laborals

COMPARTIR

Unes 400 persones s’han concentrat aquest dimecres a la tarda davant de l’Hospital Universitari d’Igualada per reclamar millores en les condicions de treball. La convocatòria l’ha fet el col·lectiu Personal en Lluita per exigir, a banda de millores econòmiques, que es «cuidin els equips professionals». «La gerència i la direcció no ens escolta ni empatitza, perdem treballadors contínuament i anem a pitjor», ha lamentat Sílvia Martínez, infermera i integrant del col·lectiu. Els treballadors han entregat mig miler de signatures al gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, que ha valorat «l’esforç» que estan fent els professionals i ha defensat les taules de diàleg que hi ha en marxa per aconseguir millores.

Amb crits de ‘gerent dimissió’ i pancartes on es podien llegir missatges com ‘No hi ha personal perquè no l’han cuidat’, unes 400 persones s’han concentrat aquest dimecres a les portes de l’Hospital d’Igualada per reclamar «canvis» en la gestió del centre. En nom dels treballadors, Sílvia Martínez ha estat l’encarregada de llegir un comunicat on ha lamentat la «precarietat» de la sanitat a la ciutat i ha criticat que la gerència de l’hospital «no ha tingut per objectiu cuidar als equips professionals i no ha buscat un ambient atractiu intentant atraure i retenir talent».

«Volem que es deixi d’invertir diners en el dèficit històric i que es destini a material i professionals que es necessitin», ha expressat Martínez, que ha afegit que l’objectiu final de la protesta és «millorar la qualitat assistencial». Entre d’altres, han reclamat que no es facin jornades massa llargues, que els treballadors puguin gaudir dels dies de festa, que es reconeguin els portalliteres com a personal sanitari, que es consolidin els contractes a jornada completa o que hi hagi equips estables d’especialistes mèdics. Sobre aquest darrer punt, han denunciat que, per la població que abasteix, l’Hospital d’Igualada hauria de tenir tres neuròlegs i només en té un, tres endocrins i només n’hi ha un, o quatre digestòlegs i només n’hi ha dos.

La direcció defensa el treball a les taules de diàleg

Uns quants representants del col·lectiu Personal en Lluita ha entrat a l’hospital aprofitant que aquest dimecres a la tarda se celebrava una reunió del consell rector per entregar el mig miler de signatures que han rebut de suport a la seva lluita. La reunió s’ha allargat durant més d’una hora i mitja. A la sortida, el gerent del Consorci Sanitari de l’Anoia, Ferran Garcia, ha reconegut la «sobrecarrega assistencial» que hi ha hagut aquest hivern al centre i ha explicat que «se suma al cansament habitual de la pandèmia i al sobreesforç que han hagut de fer els professionals». Garcia ha recordat que l’Hospital d’Igualada va ser un dels epicentres de la covid amb més de 300 professionals infectats i ha reconegut que les seqüeles encara s’arrosseguen.

El gerent ha avançat que el mes de desembre passat es va crear una comissió de treball interdisciplinària amb la participació de membres de la direcció, del comitè d’empresa i de diferents professionals de l’hospital per abordar qüestions de caire organitzatiu. Garcia ha dit que «en tot moment» han treballat de la mà del comitè d’empresa i ha posat en valor que s’han aconseguit «molts pactes». Tot i això, reconeix que «no n’hi ha prou» i que cal millorar el diàleg i la comunicació amb els treballadors: «De vegades entre dalt i baix hi ha una distància i es perden les coses».

El comitè es desvincula de la protesta perquè creu que s’ha «polititzat»

El comitè d’empresa de l’Hospital d’Igualada s’ha desvinculat de la protesta d’aquest dimecres en considerar que s’havia «polititzat». Amb tot, el president del comitè, Manel Vargas, ha explicat en declaracions a l’ACN que comparteixen les reclamacions del col·lectiu de treballadors: «Estem al costat dels treballadors i les reivindicacions que fan els nostres companys son les nostres». Vargas ha explicat que ja fa temps que estan treballant per millorar les condicions laborals dels treballadors i que han aconseguit que s’acceptin diverses propostes.

Mar Martí / ACN

1 COMENTARI

  1. Habia un poco de manisfestacion en esa concentracion independentista. Esta claro que escondieron hasta el ultimo segundo quien estaba detras de esta concentracion eh Pau?¿,como tambien, utilizarla a modo trampolin para las proximas elecciones locales y sindicales. Se la saben larga estos de la Indepesindical,hay que tener la cara de cemento armado.

FER UN COMENTARI

*