Inici Societat Concentració a Igualada contra el tancament de l’escola de dansa del Consell...

Concentració a Igualada contra el tancament de l’escola de dansa del Consell Comarcal

COMPARTIR

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat aquest dilluns al vespre a les portes del Consell Comarcal de l’Anoia per protestar en contra del tancament de l’única escola de dansa pública que hi ha al territori. El Consell Comarcal va decidir el passat 8 de juny tancar l’Escola de Dansa, ja que l’espai on es venia fent l’activitat estava molt deteriorat i el centre acumulava un dèficit important. La coordinadora pedagògica de l’escola, Glòria Ros, ha lamentat que el Consell «ha anat deixant de banda les seves obligacions de tenir l’escola en bones condicions» i ha criticat que veuen l’escola «com un negoci». L’Escola de Dansa hagués complert enguany 65 anys i comptava amb una seixantena d’alumnes.

Professors i famílies usuàries de l’Escola de Dansa d’Igualada s’han concentrat aquest dilluns davant del Consell Comarcal de l’Anoia per fer públic el seu rebuig a la decisió de tancar les portes del centre. El Consell Comarcal de l’Anoia –l’ens que s’encarrega de la seva gestió, governat pel PSC i Junts per Catalunya- va adduir que era impossible mantenir l’activitat davant de la manca d’un espai físic adient on dur-la a terme i l’important dèficit que acumula l’escola.

La coordinadora pedagògica del centre, Glòria Ros, ha lamentat que el Consell Comarcal havia anat «abandonant» mica en mica l’escola de dansa i «en els darrers mesos s’havien tancat totalment en banda i només veien el tancament de l’escola com a solució». Alhora ha criticat que al·leguin motius econòmics pel tancament, ja que «l’escola és pública i, per tant, no hi hauria d’entrar el discurs de si hi guanyem o hi perdem».

Des del comitè d’empresa del Consell Comarcal, la seva presidenta, Clara Fernàndez, s’ha mostrat en «total desacord» amb el tancament i ha lamentat que es van assabentar de la decisió a través dels mitjans de comunicació. «Vam sol·licitar uns informes per conèixer els motius del tancament i a data d’avui encara no se’ns han facilitat», ha criticat Fernàndez.

La continuïtat de l’escola, inviable segons el Consell Comarcal

Fa uns mesos, el consell Comarcal es va veure obligat a traslladar temporalment l’activitat de l’escola a unes instal·lacions del centre Mont-Àgora, a Santa Margarida de Montbui, ja que el local on es feia al carrer Sant Carles d’Igualada, propietat de la Generalitat, necessitava una inversió de seguretat i manteniment. Segons fonts del Consell, a dia d’avui la Generalitat no contempla fer aquesta inversió i, per tant, veuen inviable la continuïtat pel curs que ve.

Per contrarestar el tancament, des del Consell Comarcal van anunciar que impulsarien un programa de beques que promoguin els ensenyaments artístics a tota la comarca de l’Anoia.

Crítiques d’ERC i la CUP

Des de la CUP Anoia, que compten amb dues conselleries a l’ens anoienc, han criticat el tancament de l’escola i creuen que el dèficit que arrossega no és motiu suficient per tancar-la. També lamenten que la manca d’una escola pública de dansa comportarà que moltes famílies no tinguin recursos per apuntar els seus fills a escoles privades. Des d’ERC Anoia també veuen un error el tancament del centre i creuen que hi ha alternatives abans del tancament definitiu de l’escola de dansa.

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*