Inici Societat La Conca d’Òdena reivindica el dia internacional per la salut de les dones

La Conca d’Òdena reivindica el dia internacional per la salut de les dones

COMPARTIR

L’agenda dels ajuntaments de la Conca d’Òdena al voltant del 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, convida aquestes a participar en un seguit d’actes i a posar de manifest les diferències en salut i de quina manera es pot trencar amb l’androcentrisme establert en aquest àmbit.

Es pot consultar íntegrament al web www.micod.cat i inclou un seguit d’activitats que s’inicien el mateix 28 de maig i s’allargaran fins l’11 de juliol. Es treballaran aspectes com el maltractament a persones grans, la sexualitat en les dones grans, l’autodefensa feminista, el benestar i l’autoestima, el sexisme i les violències sexuals, el consum de substàncies o la perspectiva de gènere.

Un dels projectes vinculats a aquesta temàtica i que ara mateix compta amb la participació de la Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena (MICOD) és el procés participatiu Salut i dones, del Departament de Sanitat i Salut Pública de l’Ajuntament d’Igualada. Es va iniciar ara fa un any i culminarà el proper juliol, fent una exposició dels temes tractats i les principals propostes que han sorgit de cara a treballar i potenciar la salut de les dones. Aquest és un objectiu del Pla d’Igualtat de Gènere de la Mancomunitat emmarcat en la línia estratègica de drets i qualitat de vida.

Com qualsevol dret humà, el dret de la salut de les dones ha de ser garantit i, per fer-ho és imprescindible fer-ne protagonistes les usuàries; la part implicada que millor coneix el que vol i el grau de satisfacció de la sanitat que espera.

Tenint en compte que el sexe, com a condició biològica, i el gènere, com a condició social, influeixen en la salut de les persones i que hi ha diferències que de vegades es converteixen en desigualtats, les administracions han d’intentar aconseguir, mitjançant l’equitat en salut, la justícia en el repartiment dels recursos en salut i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes a l’hora de gaudir d’aquest dret fonamental.

FER UN COMENTARI

*