Inici Destacats La Conca d’Òdena participa en una missió empresarial a Mèxic

La Conca d’Òdena participa en una missió empresarial a Mèxic

COMPARTIR

El conseller del Campus Motor Anoia i alcalde de Castellolí, Joan Serra, ha assistit, en qualitat de representant de les empreses de la Conca d’Òdena, a una missió empresarial d’automoció a Mèxic organitzada per ACCIÓ i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya (CIAC). L’Oficina de Captació d’Inversions de la Mancomunitat de la Conca d’Òdena va ser una de les 13 organitzacions i empreses que van participar en aquest viatge al primer productor de vehicles de l’Amèrica Llatina i un dels 10 principals productors del món.

Per a les empreses de la Conca d’Òdena, el principal objectiu de la missió era conèixer què poden oferir les empreses de la comarca a Mèxic i posar en contacte el territori amb el departament de compres d’empreses proveïdores de primer i segon nivell. Així mateix, amb aquest viatge empresarial també es pretenia donar a conèixer el Campus Motor Anoia, el Parcmotor Castellolí i els polígons de la Mancomunitat. Aquest és, de fet, un dels principals objectius que persegueix la Taula Estratègica Motor Anoia, creada el novembre de 2017, per fomentar el desenvolupament i la promoció econòmica del sector del motor i la creació d’ocupació a la comarca.

A Mèxic, l’automoció és el sector principal en generació de llocs de treball, transferència de tecnologia, atracció d’inversió i desenvolupament del capital humà. De gener a juny de 2017 ha suposat el 30.8% del total de les exportacions mexicanes i el 9.3% de la indústria manufacturera. Al seu territori es troben 8 de les 10 principals empreses com són Ford, Nissan, Fiat, Toyota o Audi. De la mateixa manera, la indústria de l’automoció és un dels principals motors econòmics de Catalunya, i per això es considera necessari obrir fronteres i aportar els nostres avenços i la tecnologia, així com captar inversions d’altres països.

FER UN COMENTARI

*