Inici Societat La Conca d’Òdena organitza una cinquantena d’actes per denunciar la violència contra...

La Conca d’Òdena organitza una cinquantena d’actes per denunciar la violència contra les dones amb motiu del 25N

COMPARTIR

La Mancomunitat de la Conca d’Òdena ha presentat aquesta setmana el programa d’activitats per reivindicar el 25N, dia internacional per l’eliminació de la violència contra les dones, que aplega gairebé cinquanta activitats gratuïtes que tindran lloc a la Conca d’Òdena des d’ara i fins a principis de desembre.

Amb aquest seguit d’actes es vol conscienciar la ciutadania que la violència masclista no afecta només un sol tipus de persona i que és crucial saber identificar-la per poder-hi fer front. La punta de l’iceberg de la violència masclista són els assassinats, les violacions i la violència física, però també és present en la societat patriarcal amb actituds més subtils i fruit dels rols tradicionals, com quan s’accepta com a normal un acudit sexista, un comentari sobre l’aspecte físic de les dones o casos com el de la manada del Col·legi Major de Madrid, i en canvi també són violència. Així doncs, per la MICOD, cal revisar mirades i imaginaris, identificar, remoure i sobretot trencar la impunitat de la violència masclista.

A més de lluir pancartes contra la violència masclista als balcons i il·luminar de color lila la façana dels ajuntaments, durant la setmana del 25N els municipis han organitzat desenes d’actes com ara una penjada de paraigües en homenatge a les víctimes de violència masclista a la Pobla de Claramunt o bé la inauguració de l’espai Alternateka Lila als equipaments juvenils la Kaserna i Cal Badia d’Igualada, on el jovent podrà gaudir de llibres i informació sobre gènere, sexualitat, autoconeixement corporal, i altres temàtiques sobre igualtat i diversitat. Els municipis de la Mancomunitat també arrenquen conjuntament una campanya publicitària que es podrà veure als diferents carrers i places per tal de prevenir, identificar i visibilitzar les violències masclistes amb diferents missatges interpel·ladors.

En total són gairebé una cinquantena d’actes com ara presentacions de llibres, projeccions de films de dones, exposicions, marxes exploratòries per recórrer barris i detectar si ofereixen prou percepció de seguretat, contacontes o tallers per a nois sobre masculinitats. Al Centre cívic de Fàtima es farà xerrada per prevenir les violències en l’àmbit digital; a la Pobla de Claramunt i Òdena tallers de pancartes reivindicatives; a Igualada, Castellolí i Jorba tallers d’autodefensa feminista, a Vilanova del Camí i al barri de Montserrat d’Igualada un taller i teatre de sensibilització per a la gent gran; Teatre fòrum a Òdena, La Pobla i Jorba; i un cinefòrum del documental “Defensores” sobre els drets sexuals i reproductius a Montbui, entre molts altres actes.

L’agenda d’activitats per al 25N l’han impulsat les regidores Carlota Carner Carrer d’Igualada, Laura Pavón Pérez de Vilanova del Camí, Coral Vázquez Hontoria de Santa Margarida de Montbui, Amparo Hernández Dengra d’Òdena, Berta Pons Molina de La Pobla de Claramunt, Sílvia Escura i Sabaté de Jorba i Carla Peña Pelegrí de Castellolí. Totes elles conviden a la ciutadania de la Conca d’Òdena a participar en els diversos actes i a assistir a les concentracions ciutadanes que tindran lloc el mateix divendres 25 de novembre. L’agenda completa del 25N es pot descarregar des la pàgina web www.micod.cat.

Totes les activitats del 25N són gratuïtes i es desenvoluparan entre el 2 de novembre i el 4 d desembre. L’agenda ha estat coordinada per la Mancomunitat de la Conca d’Òdena amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, la Diputació de Barcelona i el Ministeri d’Igualtat, i les activitats han estat organitzades per la Mancomunitat, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones de la MICOD, les Dones de les tardes dels dimecres, Associació de dones Asocprocat, Dones amb Empenta, l’Associació de drets sexuals i Reproductius, la Kaserna i Cal Badia, Cau Jove de la Pobla de Claramunt, Espai Jove Can Muscons, Ampans, Intermedia, Espai Jove Òdena, Mont-Jove de Montbui, Sanitat i Salut pública d’Igualada, Drac Màgic, les biblioteques de Vilanova del Camí, la Pobla de Claramunt i Òdena, el Centre Cívic de Fàtima, l’espai de les arts i del coneixement Mont-Àgora, el Cineclub Ateneu i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

FER UN COMENTARI

*