Inici Societat La Conca d’Òdena, confinada durant 14 dies

La Conca d’Òdena, confinada durant 14 dies

COMPARTIR

El Govern de la Generalitat ha ordenat aquest dijous el confinament dels veïns dels municipis d’Igualada, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui i Òdena. La mesures, efectiva des de la passada mitjanit, es pren per intentar contenir el brot de coronavirus que hi ha a la zona, amb 58 casos confirmats segons l’últim balanç de Salut. Les excepcions per sortir de la zona seran els vehicles d’emergències i altres de caràcter essencial.

Buch ha recomanat la “permanència en els domicilis” dels veïns mentre es mantingui l’efectivitat de les mesures incloses en la resolució aprovada pel Govern.

Més d’un centenar d’efectius dels Mossos controlaran 29 punts al voltant de la zona. El dispositiu, que han qualificat de “complex”, està dividit en tres grups: un de control perimètric, un segon d’assistència ciutadana i un tercer per a fer acompanyaments.

El comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha indicat que els ciutadans han de passar “el màxim de temps” als seus habitatges, amb els seus entorns familiars. “Poden estar a casa, sortir a fora a comprar queviures, anar a la farmàcia, desplaçar-se a rebre atenció sanitària en cas que la necessitin”, ha explicat. Per a Sallent, la mesura “té sentit si la gent limita la seva sortida al carrer, limita el contacte amb les altres persones i s’està el més quieta possible aquests dies”.

En cas que algun veí no respectés el confinament, el comissari ha alertat que s’enfrontaria a un delicte de desobediència, que té una vessant administrativa, amb una sanció, i una altra de penal si aquesta desobediència es fa als agents a l’autoritat que li estan donant una indicació.

58 afectats a Igualada, 36 professionals sanitaris

Els afectats per coronavirus a Igualada són 58, mentre que a tot Catalunya en són 261, 36 dels quals professionals sanitaris. “Això compromet molt un equipament essencial, l’Hospital d’Igualada, que estem gestionant perquè no quedi afectat”, ha assegurat la consellera de Salut, Alba Vergés.

La titular del Departament ha demanat també mantenir la “calma” per garantir que tot pugui funcionar “dins la màxima normalitat” d’una mesura que ha qualificat de “dràstica” i ha enviat una abraçada als seus fills, marit i pares.

Cues quilomètriques per sortir

Els controls de sortida i entrada que els Mossos d’Esquadra fan a l’entorn dels pobles confinats de l’Anoia han generat cues quilomètriques aquest dijous a la nit. Des del moment que s’ha anunciat la mesura hi ha començat a haver un increment de les sortides, principalment de gent que no habita en aquests municipis i que volia sortir-ne per tornar a casa. L’acumulació de vehicles, però, ha creat un cert col·lapse a l’entorn de les vies principals de sortida de les poblacions, que en algun cas ha fet que les cues fossin de fins a una hora.

Els alcaldes asseguren que els ciutadans tindran accés als serveis bàsics i no faltarà l’alimentació

L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha assegurat aquest dijous al vespre que els ciutadans dels quatre municipis de la Conca d’Òdena afectats pel decret de confinament pel coronavirus tindran accés als serveis bàsics. A més, l’arribada i distribució d’alimentació també està garantida.

“Que hi hagi confinament no vol dir que a la ciutat li hagin de faltar serveis bàsics”, ha destacat Castells. També ha afegit que les sortides de la zona confinada per motius mèdics justificats o per qualsevol altre motiu justificat no representaran un problema.

Marc Castells ha demanat “comprensió” als ciutadans i ha destacat que a països com Dinamarca o Noruega han confinat el país. “Són decisions que prenen les societats i els governs madurs”, ha assenyalat. L’objectiu, segons el batlle, és protegir la comunitat i això passa “per protegir-se primer a un mateix”.

El portaveu dels batlles de la Conca d’Òdena ha destacat que el coronavirus “no és cap broma” i que ja ha causat la mort de tres persones a la ciutat d’Igualada. A més hi ha gairebé una seixantena de positius, segons les ultimes xifres. Castells ha demanat a la ciutadania que sigui conscient que s’està enfrontant a una “amenaça important”, “però malgrat això, també s’ha de tenir en compte que els positius no presenten simptomatologia o la que presenten és molt lleu”.

L’alcalde ha recomanat a la ciutadania “es mogui el menor possible” i si cal anul·lar desplaçaments perquè són innecessaris que ho facin.

ACN

3 COMENTARIS

    • Això és una irresponsabilitat de l’empresa enorme. Els mossos us deixen sortir per anar a treballar allà? Potser pertany al terme municipal de Montbui l’empresa

FER UN COMENTARI

*