Inici Societat La Conca d’Òdena acumula 206 morts per coronavirus

La Conca d’Òdena acumula 206 morts per coronavirus

COMPARTIR

La Conca d’Òdena acumula 206 morts per coronavirus, segons dades de les funeràries. Salut Pública en té registrats 115. El total de positius confirmats pel Departament de Salut puja fins als 745, dels quals 14 estan en estat greu. Hi ha 162 professionals sanitaris entre la xifra global de contagiats. D’altra banda, 271 persones han rebut l’alta hospitalària des de l’inici de la pandèmia.

84 de les morts s’han produït a l’Hospital d’Igualada, segons ha fet públic el mateix centre aquest dimecres. Justament aquest dimecres, els alcaldes de la Conca han explicat que durant la primera setmana d’abril han mort 50 persones a la conurbació, quan en el mateix període de l’any passat en van morir 9. Els alcaldes reconeixen que és Salut qui ha de donar les xifres d’afectació pel coronavirus però consideren que aquesta dada sobre defuncions fa evident la gravetat de la situació.

El Departament de Salut de la Generalitat va fer dissabte passat el darrer balanç públic de víctimes mortals per coronavirus a la Conca d’Òdena, que en aquell moment era de 147 persones.

4 COMENTARIS

    • Tota la comarca, i NO se sap si son de covid19, son les morts que reporten les funeraries, que evidentment elles no saben si son per covid o no, depen de que salut els hi hagi fet els tests (que nomes ho ha fet en part als morts de l’Hospital i no a tots).

      I cuidado amb els morts de l’any passat, a la comarca de mitjana en els darrers anys hi ha de 20-25 morts per setmana. Setmanes menys (com aquesta que diuen 9) i altres setmanes mes (30 o 40).

      Tot això no es podra saber fins quan mes endavant messos o l’any sencer es puguin comptar quines son les diferencies. Potser ens haurem de sorpendre en el sentit que seran similars els morts totals, o que hi ha haguts pics de mortalitat pel covid en mesos concrets.

FER UN COMENTARI

*