Inici Destacats El Comú d’Igualada inicia el debat sobre el model territorial

El Comú d’Igualada inicia el debat sobre el model territorial

COMPARTIR

El passat 5 de febrer en el decurs d’una Assemblea del Comú d’Igualada, l’arquitecte i urbanista Josep M. Carrera va aportar la seva visió sobre el model de territori. Carrera té un ampli bagatge en el que podem destacar la coordinació del “Pla Director Territorial de l’Alt Penedès” i “Pla Territorial Metropolità de Barcelona”, ha estat Director de Planejament de l’Institut d’Estudis Urbanístics entre 2004 i 2012 i dirigit projectes d’ordenació territorial i urbanística, dins el Grup de Recerca d’Urbanisme i Territori, actualment és Cap de Gabinet de Presidència de l’AMB.

Durant la sessió, l’arquitecte i urbanista va aportar la seva visió sobre l’avanç de propostes del Pla territorial parcial del Penedès (PTPP) presentat a Vilanova i la Geltrú el 15 de gener de 2019. Entre els principis rectors del pla va destacar l’aposta per la preservació del territori que implica minimitzar la intrusió urbana en l’espai natural i rural, la necessitat de garantir un model territorial nodal que millori l’eficiència i la competitivitat del territori i la promoció d’una mobilitat sostenible i foment del transport públic.

Es va analitzar l’impacte de la crisi en les capitals de comarca de l’àmbit funcional del Penedès i es va alertar en relació a la no presència d’infraestructures considerades estratègiques en el PTPP com l’Eix Transversal Ferroviari (ETF) per prestar serveis tant de viatgers com de mercaderies (tot posant en relació les ciutats de Lleida, Cervera, Tàrrega, Igualada, Manresa, Vic i Girona que, amb un nou ramal des d’Igualada fins a Martorell hauria de possibilitar noves connexions de viatgers directes a Barcelona amb millores molt significatives dels temps de recorregut, com també la connexió directa amb el port de Barcelona amb serveis de mercaderies) a la Diagnosi preliminar estratègica del Pla Director d’Infraestructures.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*