Inici Destacats El compositor igualadí Carles Prat llança una nova proposta de cor virtual

El compositor igualadí Carles Prat llança una nova proposta de cor virtual

COMPARTIR

El compositor igualadí Carles Prat llança una nova proposta musical seguint amb la iniciativa del Cor Virtual “O Sacrum” impulsat arran del confinament de la Conca d’Òdena. Es tracta d’una nova peça que, seguint amb les mateixes característiques de cor virtual, busca arribar i comptar amb cantants d’arreu en un projecte que aposta per la música i cultura en un moment de dificultats.

Aquesta segona obra ha estat composada per Carles Prat expressament per a la ocasió, escollint l’obra Hope is the thing with feathers de l’escriptora estatunidenca del segle XIX Emily Dickinson.

Prat explica que va escollir aquest poema “perquè és un text que parla de l’esperança, però no d’una manera banal i generalista. Sinó de l’esperança que forma part de la naturalesa humana, que sempre hi és, tot i que a vegades sembla que no hi sigui, encara que no ho sembli, o no la busques o creus no merèixer-la….i en moments com els que estem vivint, fa falta potser que ens ho recordem. Vaig trobar, en aquest text de Dickinson, una manera molt entenedora de sentir-ho”.

Igual que en la primera acció del compositor igualadí, amb l’obra O sacrum, es tracta d’una proposta oberta a tothom qui vulgui participar, i que ofereix un vídeo amb la partitura i l’àudio generals, així com quatre versions amb cadascuna de les quatre veus destacades, par tal que al seguir amb auriculars per enregistrar la pròpia veu, sigui més còmode pels participants.

En aquesta ocasió s’ha afegit als vídeos, la imatge del mateix compositor dirigint per tal de facilitar la interpretació i a més a més, l’editorial FICTA, ha posat a disposició de tots els cantants, la peça en PDF de manera gratuïta per afavorir la participació.

Tota la informació del projecte es pot trobar a la web https://www.carlespratvives.com/cor-virtual

Carles Prat (1985), tenor i compositor igualadí, compagina l’activitat com a cantant professional amb la creació musical, especialment repertori coral.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*