Inici Societat Es completen les millores a la depuradora de Vallbona d’Anoia que han...

Es completen les millores a la depuradora de Vallbona d’Anoia que han d’acabar amb els sorolls i males olors

COMPARTIR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha finalitzat els treballs per resoldre els problemes de sorolls i olors provinents de la depuradora de Vallbona d’Anoia (Anoia). Els treballs han consistit en la substitució dels difusors d’aire a les dues línies de tractament; la substitució de les bufants per equips basats en levitació electromagnètica que ofereixen un nivell mínim d’emissions acústiques; la millora de l’aïllament de l’edifici de bufants amb la instal·lació de portes insonoritzades; i l’aïllament de les canonades de distribució d’aire. A més, l’ACA informa que també s’ha substituït el programari de control de l’aeració i s’han fet canvis en el procés que també han contribuït a la reducció de les olors.

Segons informa l’ACA en un comunicat, l’increment de l’activitat industrial en aquesta zona de l’Anoia com a símptoma de la recuperació econòmica va provocar un increment de les necessitats d’aire per assolir una correcta qualitat de l’aigua tractada. Aquest augment d’aire i alguns canvis en l’entorn de l’EDAR van propiciar que l’increment de soroll fos perceptible des de la població de Capellades. Les millores descrites han adequat les instal·lacions a la demanda actual sense afectar negativament el seu entorn.

La planta de Vallbona d’Anoia es va posar en servei el 2008 i saneja les aigües residuals de Vallbona d’Anoia, Capellades, la Pobla de Claramunt i la Torre de Claramunt. Té capacitat per tractar 7.592 m3/dia, equivalent a una població de 45.552 habitants. L’aigua sanejada es retorna al riu Anoia, contribuint a la seva millora mediambiental.

 

FER UN COMENTARI

*