Inici Destacats Completada la primera fase de les millores al polígon de Les Comes...

Completada la primera fase de les millores al polígon de Les Comes d’Igualada

COMPARTIR

Igualada ha finalitzat les obres de millora del PAE Les Comes en el marc de la primera edició del Pla de Modernització de Polígons que impulsa la Diputació de Barcelona. Aquestes actuacions suposaran millores notables en la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i la promoció del PAE del municipi. Les millores beneficiaran 451 empreses del polígon, que ocupen un total de 2.761 persones treballadores.

Les actuacions han inclòs millores en la mobilitat, com ara la millora de la pavimentació de la calçada i voreres (senyalització, adaptació passos de vianants i plantació arbres), la creació de noves zones aparcament (automòbils i vehicles pesats), la jerarquització de les vies públiques, la construcció d’un carril bici i de vianants. En l’àmbit de l’energia s’ha introduït llumeneres de tecnologia LED en l’enllumenat públic. I en relació a actuacions de promoció s’ha creat una web i una aplicació per a dispositius mòbils (app) amb geolocalització empreses, i s’ha configurat marca pròpia.

El cost total del projecte de millora ha estat de 2.199.494,44 €, dels quals 1.699.609,34 € han estat aportats per la Diputació (77%), pel consistori municipal (489.885,10 €, 22%) i la resta a través de cofinançament privat per l’associació empresaris AEPIC (10.000,00 €, 0,45%).

En el marc del Pla de Modernització de Polígons d’Activitat Econòmica, la Diputació de Barcelona ha atorgat un total de 30 M €, en dues edicions: a la primera, atorgada durant els mesos de maig i juny de 2018, van rebre subvenció 22 projectes (17 projectes específics –PE- i 5 plans integrals –PI-), i a la segona, atorgada el mes de març de 2019, 27 projectes més (22 PE i 5 PI). El Pla té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

FER UN COMENTARI

*