Inici Societat El comitè del Consell Comarcal veu ‘gestió opaca i nul·la transparència’ en...

El comitè del Consell Comarcal veu ‘gestió opaca i nul·la transparència’ en el tancament de l’escola de dansa

COMPARTIR

El Comitè d’empresa del Consell Comarcal de l’Anoia ha exposat el seu “total desacord” amb l’anunci de tancament de l’Escola de Dansa que gestiona l’ens comarcal. Per al comitè, “l’Escola de Dansa és un servei públic, amb un valor social, que garanteix la igualtat d’oportunitats i facilita l’accés de les veïnes i veïns de la Comarca a la dansa. Volem recordar que els serveis públics són un dret, no un negoci”.

El tancament de l’Escola de Dansa, segons els treballadors, “suposa un atac als drets socials i, també, als laborals. Garantir aquest servei públic també suposa assegurar la qualitat de les condicions laborals de les professores i del personal no docent, unes condicions dignes per al desenvolupament de la seva funció”.

Des del Comitè d’Empresa denuncien “la gestió opaca i la nul·la transparència de la Direcció del Consell Comarcal de l’Anoia, sense comptar amb la representació dels treballadors/es, en la gestió del tancament de l’Escola de Dansa”. Els representats dels treballadors asseguren que es van assabentar del tancament a través dels mitjans de comunicació i, a dia d’avui, lamenten que “no disposem de cap informació sobre la veritable situació ni tampoc dels informes jurídics relacionats amb el tancament”.

Tanmateix, denuncien “el comportament que ha tingut el Govern del Consell Comarcal de l’Anoia amb les treballadores/es del servei. És vergonyós que ningú hagi comptat amb elles en la presa de decisió i que s’hagin assabentat del tancament a través d’una carta del Govern adreçada a les mares i pares de l’Escola”.

Davant d’aquesta situació, el Comitè d’Empresa ha demanat -encara sense reposta-, “conèixer quin és el motiu del tancament de l’Escola de Dansa, així com l’accés als informes corresponents” i saber “quin és el futur dels treballadors i treballadores de l’Escola de Dansa”.

El comitè afegeix que el Govern del Consell Comarcal de l’Anoia “no pot vulnerar el dret a la negociació col·lectiva” i recorden que “els canvis organitzatius han de ser consensuats amb la representació legal dels treballadors”.

COMPARTIR

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*