Inici Societat El cometa Neowise, vist des de la Conca d’Òdena

El cometa Neowise, vist des de la Conca d’Òdena

COMPARTIR
Foto: Josep Maria Llenas - Observatori de Pujalt.

El cometa Neowise és visible aquests dies des d’arreu del país. Josep Maria Llenas i Albert Borràs, de l’Observatori de Pujalt, han pogut captar el cometa des de la Tossa de Montbui.  En una imatge de darrera hora de la matinada s’observa la Conca d’Òdena amb la boira i al fons el cometa Neowise al damunt de la muntanya del Puig Aguilera.

El cometa és visible mirant cap al nord est a prop de l’horitzó entre les 4.30h i les 5.15h. Mirant en aquesta direcció es pot observar una estrella brillant, Capella, i a sota trobareu el cometa. El proper dissabte 11 de juliol estarà en línia recta amb una tercera estrella menys brillant (Menkalinan). L’Observatori de Pujalt ha publicat aquesta imatge amb indicacions.

Per observar-lo bé s’aconsella fer-ho a partir de les 4:30h i màxim 5.15h del matí, buscar un lloc elevat amb molt horitzó cap el nord est per gaudir-ho a ull nu. Amb uns prismàtics l’experiència millora i si es disposa d’un telescopi per petit que sigui l’observació s’ho val. No sempre hi ha cometes visibles a ull nu, recorden des de l’Observatori de Pujalt.

FER UN COMENTARI

*