Inici Destacats Comercial Godó, Stikets, Inserma Anoia i Waterologies, guardonades a la 23ª Nit...

Comercial Godó, Stikets, Inserma Anoia i Waterologies, guardonades a la 23ª Nit Empresarial UEA

COMPARTIR

430 empresaris i empresàries, autoritats, alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, patronals, organitzacions territorials, sindicats, entitats, agents socioeconòmics i professionals han omplert el pavelló de Les Comes d’Igualada per a la celebració de la 23ª Nit Empresarial UEA, l’acte empresarial de referencia de la Catalunya Central, organitzat per la Unió Empresarial de l’Anoia.

El tema central d’aquesta 23ª edició ha estat posar en valor la fortalesa del teixit empresarial anoienc, però també, de la comarca. Amb “Som Fortalesa”, l’eslògan interpel·lava a la unitat i concertació territorial, però també, a exposar la resiliència d’un teixit empresarial que ha patit dificultats i reptes, però que no ha defallit: “Volem ser aquella Anoia que ja va ser en el seu temps. Aquella gran comarca amb oportunitats per a tothom”, ha destacat en el seu discurs el president de la UEA, Joan Mateu. El president també ha afirmat la necessitat imperiosa de disposar de més sòl industrial, d’acabar amb el rescabalement elèctric per tal de ser més competitius i atractius com a territori, l’ampliació de la depuradora EDAR de Vilanova del Camí que està saturada, i que el talent capitalitzi la comarca de l’Anoia.

Un dels moments més especials de la Nit ha estat la presentació pública de la Fundació UEA, una entitat que neix amb l’objectiu principal de fomentar i promoure entre les empreses i autònoms del territori, l’efectiva contribució a la millora social a través d’un desenvolupament sostenible per a l’entorn i per a les persones que hi conviuen. El president de la UEA, Joan Mateu, ha exposat alguns dels eixos principals de la Fundació UEA i les accions que implementa; especialment per despertar les vocacions als més joves, però també, per apropar les escoles als centres educatius de la comarca; l’impuls d’un centre d’oficis i industria per cobrir les mancances professionals dels sectors amb els perfils que fan falta a les empreses; la promoció de l’autoocupació i el foment de l’emprenedoria; però també, el de donar una segona oportunitat a l’empresari o empresària que es trobi en una situación de reflotament de la seva empresa o que necessiti un suport en la reincorporació al món laboral.

L’acte també ha comptat amb l’assistència de l’honorable consellera d’Economia i Hisenda, Natàlia Mas i Guix; i de l’alcalde d’Igualada, Marc Castells; entre altres autoritats polítiques d’arreu del país i de la comarca.

16 empreses han rebut un reconeixement pels seus aniversaris destacats

Com a novetat i per plasmar la fortalesa empresarial, l’edició d’enguany ha comptat amb un especial reconeixement a les empreses de la comarca i associades a l’entitat que aquest 2023 celebren un aniversari destacat. Aquest 2023 celebren el 10è aniversari: Ecopime Projects, Etalentum, Tecnodemo Ibérica; el 20è aniversari, Aral Centre Auditiu, Joann Regordosa Recursos Humans; el 25è, Equipceràmic; el 35è, CEINA; el 40è, Tecnopel; el 50è, Comercial Godó, Gràfiques Vilanova i Gràfiques Lamolla; el 75è, MPIQUÉ Assegurances, Labin i Punto Blanco; el 100è, Aigua de Rigat i el 150è, Ceramica Elias.

Comercial Godó, Stikets, Inserma Anoia i Waterologies, premiades per sorpresa als Premis UEA 2023

Tot seguit, s’ha celebrat un dels moments més esperats de la Nit Empresarial: la celebració dels Premis UEA. Enguany, com a novetat, la Junta Directiva de l’entitat ha proposat 3 empreses finalistes per a cada categoria, i ha sigut l’associat de la UEA qui ha través d’una votació oberta i participativa ha escollit els guardonats de la Nit.

En aquest sentit, les empreses nominades a la Trajectòria Empresarial han sigut: Apliclor, Arcas Ollé i Comercial Godó, sent aquesta última la guardonada a aquesta categoria. Es tracta d’una empresa anoienca del sector químic, fundada l’any 1973. Amb cinquanta anys d’història, treballa en estreta col·laboració amb les principals empreses fabricants del sector, tant nacionals com internacionals, la qual cosa, els ha permès tenir una varida gamma de productes i serveis.

Les empreses nominades a la Capacitat Emprenedora han sigut Ondulados Carme, The Arbre Teams i Stikets. Stikets ha sigut la vencedora d’aquesta categoria. Fundada l’any 2010, l’empresa es dedica a la personalització amb l’objectiu d’oferir una solució pràctica per a les empreses i famílies arreu del món. A dia d’avui, és considerada com una de les 1.000 empreses que més han crescut a Europa segons el Financial Times.

Per altra banda, les empreses nominades al Premi UEA 2023 a l’Empresa Innovadora han estat TS Innovació, Piera Ecoceramica i Inserma Anoia. Inserma Anoia s’ha endut el guardó per ser una empresa anoienca amb més de 20 anys d’experiència dedicada a l’enginyeria elect`ronica, de software, elèctrica, entre altres. Els han tornat a escollir, novament, des d’universitats i emprses europees per formar part d’un projecte que tanca el cercle del reaprofitament dels imants de terres rares.

I per últim, el Premi UEA 2023 al Compromís Social, les empreses nominades a aquesta categoria han estat les següents: Can Morei, Micu Micu i Waterologies. Waterologies ha estat la guanyadora d’aquesta cattegoria per ser una de les 10 startups amb més projecció en el sector de l’aigua del món. Degut a la guerra d’Ucraïna, l’empresa va fer entrega de 3 pure water box de 50 al Grup Llum. Es tracta d’un seguit d’equips de potabilització d’aigua creats per ajudar a les persones en situació de guerra, emergència o catàstrofe natural.

L’acte ha estat conduit per una de les cares de l’Està Passant de TV3 i directora i presentadora de La Tarda de Catalunya Ràdio, Elisenda Carod; qui ha donat un toc fresc i d’humor a la vetllada. El duet musical Elisa&Mas Camil ha estat l’encarregat d’amenitzar la vetllada i el networking inicial i final de les empreses i professionals assistents. La 23a Nit Empresarial UEA ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Igualada i la Diputació de Barcelona; al patrocini de MGC Mútua, Servisimó, GCT Plus, Rivisa, Aigua de Rigat, Conre, Consell Social de la UdL, Autobomba, Caixabank, Circuit Parcmotor, Mancomunitat Intermunicipal de la Conca d’Òdena, Invest in the Center of Catalonia, Control Financer, Masats TG, Abina, Dorsan, Labin, Tecnodemo Ibérica, Etalentum, Cartrobox, Curtidos Badia; i a la col·laboració de Via Empresa, Canal Taronja, Anima’ns, Auria Grup i La Veu de l’Anoia.

FER UN COMENTARI

*