Inici Societat Comencen els tràmits per millorar el transport d’aigües residuals cap a la...

Comencen els tràmits per millorar el transport d’aigües residuals cap a la depuradora de Masquefa

COMPARTIR

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha licitat la redacció del projecte per millorar el sanejament i depuració de les aigües residuals de Masquefa. L’import per licitar la redacció del projecte és de 55.547 euros. Masquefa disposa d’un sistema de sanejament que connecta diversos nuclis del municipi amb la depuradora que es va posar en marxa l’any 2002. La complicada orografia del terreny fa que molts col·lectors, ubicats en lleres i torrents, estiguin més exposats al trencament per les avingudes d’aigua quan hi ha pluges inteses. L’objectiu del projecte és buscar un nou traçat que eviti aquestes erosions. La depuradora té un cabal de disseny de 3.400 metres cúbics per dia, equivalent a una població de més 19.800 habitants.

Els nuclis de població del municipi estan dispersos i la complicada orografia del terreny ha comportat que els col·lectors, que traslladen les aigües residuals fins a la depuradora, s’hagin ubicat majoritàriament dins les lleres dels torrents de la zona. Això provoca que els col·lectors estiguin més exposats a trencaments per les avingudes d’aigua.

L’objecte d’aquest projecte és buscar alternatives al traçat dels col·lectors del sistema de Masquefa en els llocs on es produeixen habitualment més incidències, concretament a la zona de l’estació de bombament de Can Parellada, a la Font del Molí i Can Quiseró.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*