Inici Destacats Comencen les obres de millora del Camp de Futbol de Fàtima, que...

Comencen les obres de millora del Camp de Futbol de Fàtima, que serà de gespa artificial

COMPARTIR

Ja s’han iniciat les obres de millora del Camp de Futbol de Fàtima que permetran un salt qualitatiu en aquest equipament esportiu que passarà a tenir un camp de joc de gespa artificial. L’alcalde d’Igualada, Marc Castells; acompanyat de la regidora d’Esports, Patrícia Illa i l’entrenador del Club de Futbol de Fàtima, Francisco Macanaz han presentat aquestes obres que tenen una durada e cinc mesos i que s’han iniciat amb la construcció de diverses pilones de formigó que estabilitzaran el terreny damunt del qual s’hi consistirà una llosa de formigó que sustentarà la gespa.

Marc Castells s’ha mostrat molt satisfet per l’inici d’aquesta millora que permetrà que “Igualada guanyi un nou equipament esportiu amb un camp de gespa que donarà servei a tota la ciutat amb una qualitat esportiva excel·lent”. Les obres donen continuat a les inversions que s’han anat fent en aquest espai, la més important amb el tancament de l’espai en motiu de la Capitalitat Europea de l’Esport. Alhora, ha afegit Castells, “aquesta important millora ampliarà els usos d’aquest camp que donarà servei a d’altres clubs i podrà obrir-se a la pràctica d’altres disciplines com ara l’hoquei herba o el rugbi”.

L’alcalde d’Igualada ha assegurat que aquesta és una mostra més de l’aposta del govern d’Igualada per facilitar la pràctica esportiva a tothom. L’esport “és la millora eina de cohesió social que millora la nostra salut i la nostra qualitat de vida, ara després de dècades de demanda el camp del barri de Fàtima tindrà gespa i guanyarà en comoditat i qualitat”.

De la seva banda, l’entrenador del Club de Futbol Fàtima, Francisco Macanaz, ha fet un agraïment a l’ajuntament, en especial a l’alcalde i a la regidora d’Esports, per tirar endavant aquestes obres de millora tant demanades pel club. Macanaz ha assegurat que “son unes obres complexes però que tindran un retorn molt gran no només pel barri de Fàtima sinó per tot el conjunt d’Igualada”.

Macanaz ha detallat que hi ha un gran nombre de joves que practiquen futbol a la nostra ciutat i aquest nou camp permetrà esponjar i fer créixer la practica esportiva. De fet, el president del Club ha explicat que “actualment hi ha més de 1.000 infants d’entre 6 i 16 anys que poden sumar-se a la pràctica esportiva del futbol i que no ho fan per falta d’espai on poder entrenar.

Les obres s’han iniciat amb la perforació i col·locació de les pilones de ferro i ciment que subjectaran i estabilitzaran el camp. Els treballs tindran una durada de 5 mesos i un cost de 900.000€. Les obres de millora d’aquest camp van poder-se incorporar al pressupost municipal amb l’abstenció del grup d’Igualada Som-hi.

Per Igualada Som-hi, un exemple de «política útil»

El portaveu a l’oposició de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Cuadras, ha visitat les obres acompanyat del seu equip i valora molt positivament l’inici dels treballs: “Es tracta d’una reivindicació històrica no només del Futbol Club Fàtima, sinó també d’altres clubs de la ciutat que posen en evidència que Igualada necessita un tercer camp de futbol de gespa artificial que complementi els dos que hi ha a les Comes. Estem contents de resoldre aquesta demanda de tants anys”.

Cuadras afegeix que “no només serà una millora per l’esport de la ciutat, sinó que també pel barri, tot finalitzant la transformació que la zona ja va tenir al seu moment amb la construcció del Parc de Valldaura i convertint el camp de futbol en un equipament de primer ordre. S’obre una gran oportunitat per augmentar l’activitat esportiva i l’ús d’aquest equipament de la ciutat una vegada quedi dignificat amb la instal·lació de gespa”.

El portaveu d’Igualada Som-hi remarca que “és un projecte que hem entomat des de l’inici del mandat tot recollint la demanda del club del barri i també de la resta de clubs de futbol i de rugby d’Igualada que reclamaven un nou camp de gespa a la ciutat. Per això va ser una de les condicions que vam posar al govern de Junts per poder tramitar el Pressupost del 2022 de l’Ajuntament i ho vam aconseguir. Ens permet transformar tota aquella zona d’Igualada, millorar-la i fer que molta més gent hi acudeixi per gaudir de l’esport, per gaudir del barri i, en definitiva, per gaudir d’Igualada”.

Jordi Cuadras afirma que el camp de gespa de Fàtima “és un exemple més de la política útil que PSC, Comuns i el grup ciutadà Igualada Oberta practiquem a l’Ajuntament tot proposant i fent possible projectes que fan avançar la nostra ciutat i, alhora, fent una tasca d’oposició fiscalitzadora i contundent quan toca”. Les obres ja han començat i tenen prevista una durada de cinc mesos. També inclouen el tancament perimetral de tot el camp amb una tanca que serà, ja, la definitiva de l’equipament esportiu.

FER UN COMENTARI

*