Inici Societat Comencen els exàmens de selectivitat

Comencen els exàmens de selectivitat

COMPARTIR

[Img #7955]Un total de 30.250 estudiants comencen aquest dimarts arreu de Catalunya les proves d’accés a la universitat (PAU), més d’un miler a l’Anoia. En total hi haurà 151 tribunals que avaluaran els alumnes en horari de matí i tarda entre aquest dimarts i el proper dijous 13 de juny. Les PAU es divideixen en dos fases, una general amb cinc exàmens obligatoris i una d’específica, que és voluntària tant per als que han cursat Batxillerat com per als que provenen de cicles formatiu. El primer examen serà el de Llengua castellana i literatura, seguit del de Llengua catalana i literatura i després, segons la via que hagin estudiat, s’examinaran de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials i Ciències de la terra i medi ambient.

Del total de 30.250 estudiants, l’any passat en van ser 30.344, 24.752 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat enguany Batxillerat, 2.351 són estudiants amb matrícula lliure que procedeixen de Batxillerat d’altres anys amb o sense PAU i 3.147 han cursat un cicle superior i s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.

En la fase general els alumnes s’examinen de quatre matèries comunes: Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, Història o Història de la filosofia i una matèria de modalitat, tot i que es poden examinar de fins a tres. Els alumnes que obtinguin un cinc de mitjana entre la nota de Batxillerat i la fase general de les PAU hauran superat les proves i tindran la nota d’accés a la universitat.

En la fase específica, es ponderen les dues millor qualificacions de matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts. Les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica caduquen als dos anys.

En total hi haurà 151 tribunals examinadors en centres d’educació secundària i edificis universitaris. En el cas de Barcelona, enguany hi haurà un tribunal únic que acollirà 210 alumnes que en el Batxillerat han seguit un pla individualitzat vinculat al trastorn d’aprenentatge de dislèxia. Els estudiants podran conèixer les notes a partir del 28 de juny a Internet i l’1 de juliol als seus centres.

Tres dies d’exàmens

Les proves comencen aquest dimarts a les 9 hores amb l’examen de castellà, seguit del de català i el de Disseny, Matemàtiques aplicades a les ciències socials o Ciències de la Terar i el Medi Ambient. A la tarda, a partir de les 15.30 hores, serà el torn de Literatura catalana o Dibuix Tècnic.

Dimecres el primer examen serà el d’Història o Història de la filosofia, posteriorment es farà el de Llengua estrangera i el matí finalitzarà amb les proves de Dibuix artístic, Llatí o Matemàtiques. A la tarda hi haurà les proves de Literatura castellana i Tecnologia industrial.

Dijous, l’últim dia d’exàmens, es faran les proves de Geografia, Física o Cultura Audiovisual; Grec, Biologia o Anàlisi Musical; Economia d’empresa o Química i al a tarda Història de l’art i Electrotècnica.

19.000 estudiants més amb beca

D’altra banda, la Secretaria d’Universitats ha informat que el fons de Beques Equitat ha permès incrementar en més de 19.000 els universitats amb beca respecte el curs passat. El 2011-2012 la Generalitat va becar 583 estudiants i en aquest curs han estat 19.141 a través d’aquest fons.

En total s’ha comptat amb 30 MEUR de pressupost, dels quals s’han executat 24,3 MEUR. Dels 6 MEUR restants, reservats als estudiants que han sofert causes sobrevingudes com és la variació de la seva renda, s’ha executat el 50% i es preveu que a finals d’any es faci la liquidació complerta.

D’altra banda, Universitats ha dit que el Ministeri d’Educació va concedir 31.129 beques el curs 2011-2012 i que aquest n’ha concedit 32.490. Aquests estudiants sumats als que han rebut una beca de la Generalitat fan que aproximadament 150.000 estudiants hagin rebut una beca, el 40% del total d’universitaris.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*