Inici Societat Comencen a declarar els metges investigats per la mort de Gabriel Pérez

Comencen a declarar els metges investigats per la mort de Gabriel Pérez

COMPARTIR

Quatre dels set metges denunciats per la família de Gabriel Pérez han començat a declarar aquest dijous al matí als Jutjats d’Igualada davant el jutge que investiga el cas del jove de 24 anys que va morir l’agost de 2016 a causa d’una peritonitis després d’anar tres vegades a l’Hospital d’Igualada.

Els facultatius -dos metges d’urgències, un metge del departament de cirurgia digestiva i un adjunt- han començat a declarar al voltant de les 10 del matí i a l’exterior dels jutjats, mig centenar de persones s’ha concentrat per donar suport a la família. El pare del jove, Luís Pérez, ha lamentat que el jutge hagi trigat 14 mesos a prendre les primeres declaracions i espera “que s’aclareixi d’una vegada per totes què va passar amb el Gabriel”.

Pérez ha dit que segueixen la via penal perquè volen que l’hospital “si s’ha equivocat ho reconegui públicament i també perquè això no torni a passar”. Luís Pérez no s’explica com ha pogut passar un cas molt similar al seu fill fa només una setmana, el del jove de 20 anys que va morir després d’haver anat en quatre ocasions a centres sanitaris del Bages.

Tampoc troba explicació la seva mare, Carmen Escalante, que recorda que “amb una apendicitis en dos dies estàs a casa, no s’entèn”. A l’espera del que pugui transcendir de les declaracions, Luís Pérez avança que li van justificar que no se li fes un TAC al seu fill perquè “no es podia anar irradiant a la gent”, però es pregunta indignat “què és millor, irradiar-la o matar-la?”.

“Contradiccions” entre els diferents metges

Ivan García, advocat col·laborador de la família que ha participat a la vista, explica que han declarat tots quatre facultatius i que les preguntes han anat “en la direcció del procediment medic, quadre clinic i totes les circumstàncies que van envoltar l’atenció
mèdica a Gabriel Pérez”.

García assenyala que entre el relat dels diferents metges que han declarat aquest dijous “hi ha alguna contradicció”. El proper 26 d’octubre estan citats a declarar els altres tres metges investigats per la mort del jove igualadí.

El cas iniciat amb la denúncia dels pares es troba en fase d’instrucció i l’advocat creu que “tenint en compte el nombre d’advocats que hi ha és probable que hi ha hagi noves proves complemenatàries” al llarg d’aquesta fase inicial.

Comunicat del Consorci Sanitari de l’Anoia

El Consorci Sanitari de l’Anoia, ens que gestiona l’hospital, ha reiterat en un comunicat “el condol a la família i la seva disposició davant de les instàncies judicials per a tot allò que calgui”. Al voltant de la declaració, l’ens sanitari assenyala que “no pot fer cap mena de declaració” pel fet que està oberta la investigació judicial. Finalment, el Consorci Sanitari de l’Anoia recorda que “ha reforçat les mesures al voltant de la seguretat del pacient, revisant i actualitzant protocols i circuits”.

FER UN COMENTARI

*