Inici Societat Comença una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades

Comença una nova campanya d’excavació a l’Abric Romaní de Capellades

COMPARTIR

[Img #9198]L’arqueòleg Eudald Carbonell lidera la trenta-unena campanya d’excavació al jaciment de l’Abric Romaní, a Capellades, que va començar el 8 d’agost i s’estendrà fins al dia 30. L’objectiu per a aquesta campanya és obtenir noves dades sobre les estratègies de subsitència i les formes d’ocupació de l’espai de les comunitats neandertals que van habitar el nord-est de la Península Ibèrica. Per extensió, es poden fer projeccions sobre la manera en què aquest tipus de comunitats vivien arreu d’Europa. Carbonell lidera un [Img #9199]equip format per quaranta persones entre personal investigador, doctorands i estudiants.

L’excavació forma part del projecte de recerca reconegut per la Generalitat de Catalunya que porta per nom “Abric Romaní – cingleres del Capelló (2010 – 2014)”. “L’objectiu d’aquest any és acabar l’excavació en extensió el nivell P d’una antiguitat de l’entorn a 55.000 anys i continuar baixant en la seqüència estratigràfica per arribar al nivell Q, encara més antic”, ha comentat Eudald Carbonell.

D’aquesta manera, “podrem obtenir noves dades sobre les estratègies de subsistència i les formes d’ocupació de l’espai de les comunitats neandertals que van habitar el nord-est de la Península Ibèrica, i de manera extensiva nova informació per reconstruir la vida d’aquests grups humans a Europa”, ha afegit.

Carbonell es posa al capdavant d’un equip format per una quarantena de persones, la majoria personal investigador i doctorands de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (Iphes), però també estudiants del màster Erasmus Mundus en Arqueologia del Quaternari i Evolució Humana de la Universitat Rovira i Virgili i del grau d’Història de la Universitat de Barcelona. També hi ha una investigadora de la Universitat de Firenze (Itàlia), un estudiant del grau en Geologia de la Universitat de Barcelona, dos estudiants del grau en Història de la Universidad de Salamanca, un del mateix grau de la Universidad de Sevilla i un estudiant de doctorat de la Universitat de Tunísia.

Coincidint amb l’excavació, el jaciment es pot visitar lliurement, i de forma gratuïta, del 9 al 29 d’agost (excepte els dies 15 i 24 que romandrà tancat). L’horari de visita és de les 11.00 h fins les 13.00 h i de les 17.00 h a les 19.00 h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*