Inici Destacats Comença la segona edició del projecte Transforma’t per fomentar el creixement i...

Comença la segona edició del projecte Transforma’t per fomentar el creixement i la transformació de les empreses

COMPARTIR

El Departament de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Igualada posa en marxa projecte Transforma’t per ajudar en clau positiva a totes aquelles empreses que, superada la situació de crisi com a conseqüència de la pandèmia, volen créixer. El projecte, tal i com ha explicat el regidor de Dinamització Econòmica, Jordi Marcè, no està destinat únicament a aquelles empreses “que volen assolir les xifres prèvies a la pandèmia, sinó també per aquelles empreses que volen posicionar-se en el mercat, adaptant-se i transformant-se per fer front a l’actual escenari econòmic incert i inestable marcat per l’augment dels subministraments o les pujades d’interès”.

Aquesta situació accentua la necessitat de treballar a fons l’estratègia de la pròpia empresa, que sempre ha estat necessària, però ara, en aquests nous temps, s’ha convertit en una temàtica imprescindible a tractar dins de l’empresa per centrar els esforços en analitzar els punts forts de l’empresa i focalitzar-los en allò en el que realment l’empresa destaca, pot fer aparèixer noves i millors oportunitats de lideratge.

El projecte pretén fomentar el creixement de l’activitat econòmica de cada empresa participant, a partir d’una anàlisi interna exhaustiva, identificant els seus punts forts, el seu grau d’expertesa i d’especialització, entre d’altres aspectes, diferenciant-la de la resta d’empreses existents al mercat, enfortint el seu lideratge.

Aquest procés d’acompanyament a l’empresa es realitzarà aplicant una metodologia específica desenvolupada en 2 fases.

Una primera fase que inclou una diagnosi externa de la situació actual, i que comptarà amb l’elaboració de matrius d’anàlisi a partir de les tècniques DAFO i CAME; la creació del model de negoci a través del mètode CANVAS; i la definició d’un pla d’accions centrat en aquella àrea que s’hagi identificada, de manera conjunta, com a estratègica.

Una segona fase que inclourà la implementació de les accions, amb l’acompanyament de consultors especialitzats en les diferents àrees de millora, des de la Comercialització, Producció, Sostenibilitat, Internacionalització, Finançament u Organització.

Per a poder abordar de manera efectiva aquest tipus de processos de reflexió interna en els que es centrarà el projecte Transforma’t, cal que les empreses que hi participin tinguin d’entrada unes determinades característiques, com ara la de comptar amb un equip directiu cohesionat i la de que l’empresa garanteixi una disponibilitat de temps per treballar aquest projecte.

Donat que el nombre de places disponibles per participar d’aquest projecte és de 8 i per tal de garantir el 100% d’aprofitament del recurs que està 100% subvencionat, es farà un procés de selecció previ entre totes aquelles empreses interessades en participar-hi.

Les inscripcions estan obertes fins al 30 de setembre.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*