Inici Societat El col·lapse ecològic, tema del proper Diàleg d’Igualada Capital de la Cultura...

El col·lapse ecològic, tema del proper Diàleg d’Igualada Capital de la Cultura Catalana

COMPARTIR

Igualada rebrà l’antropòloga i enginyera Yayo Herrero, una de les investigadores ecofeministes més influents a nivell europeu, que conversarà amb Pere Fullana, especialista en anàlisi del cicle de vida i canvi climàtic. Ells dos seran els protagonistes el pròxim Diàlegs Capitals titulat El repte del segle XXI: el col·lapse ecològic i moderat per Blanca Martínez de Foix, cap de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona.

Un dels principals reptes del segle XXI és el canvi climàtic i la crisi ecològica. Cal fer una transició cap a un model econòmic i social diferent? És possible el creixement econòmic i la regeneració de la naturalesa? Com podem evitar el col·lapse ambiental? Els dos experts exposaran els principals reptes mediambientals actuals, a través d’una narrativa que faci intel·ligible la noció de col·lapse ecològica i oferir noves fórmules per conjugar la vida i el medi ambient.

Tindrà lloc el dia 17 de març, a les 19:30 h, al Teatre Municipal de l’Ateneu. L’entrada gratuïta i cal reservar-la prèviament a www.tiquetsigualada.cat.

Yayo Herrero

Yayo Herrero és antropòloga, enginyera, professora i activista ecofeminista. És una de les investigadores més influents en l’àmbit ecofeminista i ecosocialista a nivell europeu. Herrero és llicenciada en Antropologia Social i Cultural, Enginyeria Tècnica Agrícola, diplomada en Educació Social i DEA en Ciències de l’Educació. Ha estat coordinadora estatal d’Ecologistes en Acció i ha participat en nombroses iniciatives socials sobre promoció dels drets humans i ecologia social.

Pere Fullana

Pere Fullana és director de la càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic, doctor enginyer industrial per l’URL (Premi Caja Madrid), enginyer industrial per l’UAB, enginyer químic per l’IQS (premi al millor PFC, 1988). També és excodirector del Postgrau en Gestió Ambiental de l’Empresa (UPF) i actualment és professor del Màster en Gestió de Residus (UPM), coordinador al Màster en Gestió Mediambiental (USJ) i membre de la seva Comissió de Doctorat. Ha obtingut la Millor Contribució Científica (Congrés Mundial de Gestió del Cicle de Vida, LCM, 2009); finalista del Premi Europa Innova 2008 i nominat al Premi Europeu de l’Energia Sostenible 2013 (Comissió Europea); Premio Medi Ambient 2008 i menció al Premi d’Excel·lència Energètica 2013 (Generalitat de Catalunya).

Diàlegs Capitals és el cicle de pensament organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana, uns diàlegs que conviden a reflexionar entorn dels reptes del segle XXI, explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. S’organitzaran un cop al mes i s’abordaran temes d’actualitat a través d’un diàleg entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional.

FER UN COMENTARI

*