Inici Llibres Club de lectura vilanoví amb Albert Sánchez Piñol

Club de lectura vilanoví amb Albert Sánchez Piñol

COMPARTIR

[Img #2462]‘Pandora al Congo’, un admirable exemple d’arquitectura novel·lística que va confirmar les expectatives que molts lectors van dipositar en el seu autor, Albert Sánchez Piñol, protagonitzarà el nou Club de Lectura de la Biblioteca de Vilanova del Camí. La data escollida per aquesta nova cita de lectura i comentari entre els lectors participants, serà el divendres 21 de desembre amb dues sessions.

Es dóna la circumstància que actualment Sánchez Piñol i el seu nou llibre ‘Victus’ (La Campana, 2012), on fa un relat sobre el setge i caiguda de Barcelona davant les tropes borbòniques l’any 1714, s’ha convertit en un dels llibres més venuts en l’apartat ‘no-ficció’  en castellà, des de la seva publicació el passat mes de setembre.

Llibre publicat l’any 2005, ‘Pandora al Congo’ (La Campana) comença amb tres enterraments i acaba amb un cor trencat. L’estiu de 1914, Marcus Garvey, empresonat a Londres, pot ser condemnat a mort. L’acusen d’haver assassinat a dos germans aristòcrates anglesos, en una expedició per trobar diamants a la selva del Congo. Per salvar Garvey, el seu advocat encarrega a un escriptor anònim que l’entrevisti a la presó i escrigui el relat del que va passar de debò a l’Àfrica, amb l’esperança que el llibre pugui ser útil per a la seva defensa.

Amb aquesta obra literària, Albert Sánchez Piñol s’emporta al lector a la frontera entre veritat i mentida, crueltat i tendresa, ironia i èpica.

Per participar en aquest Club de Lectura cal fer inscripció gratuïta al taulell de préstecs de la Biblioteca Vilanovina, ubicada al Centre Cultural de Can Papasseit, al carrer Verge de Núria 1. La filòloga catalana i normalitzadora cultural, Montserrat Farrés Bonay, serà l’encarregada de moderar aquest Club de Lectura.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*