Inici Societat Clam a Igualada contra el polígon de Can Morera

Clam a Igualada contra el polígon de Can Morera

COMPARTIR

Les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos han omplert aquest dissabte la Plaça de l’Ajuntament d’Igualada en la concentració de protesta contra el projecte de polígon de Can Morera a Òdena, una àrea industrial de 300 hectàrees sobre la que la Generalitat està redactant un pla urbanístic.

Sota el lema “La Conca ens crida!” i amb una desena de tractors a la plaça, l’acte volia informar la ciutadania sobre el projecte i també posar en valor el patrimoni natural i cultural del territori i l’activitat agrícola i ramadera que s’hi desenvolupa.

Degustacions de productes locals, plafons i punts d’informació sobre el projecte i un taller de plantada de llavors adreçat als infants han estat els actes previs a la concentració, que ha comptat amb la participació del grup igualadí de percussió Protons.

Les entitats Per la Conca i Unió de Pagesos han fet lectura d’un manifest on s’ha alertat que aquest és el projecte urbanístic de major abast plantejat mai a la comarca i que “és una operació especulativa pensada per beneficiar els interessos polítics i econòmics d’uns pocs privilegiats”. Quim Muntané ha iniciat la lectura del manifest, que pregunta a Marc Castells “quina relació té aquest polígon amb la promesa que va fer quatre anys -i que no ha complert- de portar inversions al territori”. A l’alcalde d’Igualada també li pregunten “per què ha contractat com a càrrec de confiança a l’alcalde de Castellolí amb un sou de 50.000 euros anuals per oferir el sòl agrari de la Conca d’Òdena al millor postor”. El col·lectiu lamenta que Castells no els ha rebut tres mesos després de demanar-li i que l’alcalde de Castellolí, que si els ha rebut “té la barra de mentir-nos i dir que no sap res del projecte”. Finalment, a l’alcalde d’Òdena, Francisco Guisado, li reconeixen “la honestedat de defensar públicament el macropolígon de Can Morera” però l’acusen de voler “hipotecar mig terme municipal” tot i que “el 90% dels veïns ja s’hi van oposar en la participar ciutadania del darrer POUM”.

Des d’Unió de Pagesos, Joan Vidal ha dit que “els mateixos alcaldes i empresaris que van impulsar els polígons buits del nostre entorn com el de Montbui justifiquen ara fer més polígons en nom del progrés” i ha recordat que el 40% de la superfície industrial de l’Anoia està ocupada, 200 hectàrees només a la Conca d’Òdena. En referència als probables usos logístics de la zona, Vidal adverteix que “no volem convertir-nos en el gran pati del darrera de l’àrea metropolitana”.

Finalment, Júlia Solé ha explicat que el Compromís per la Conca -que inclou una sèrie de punts en defensa del territori- ja compta amb l’adhesió de 40 entitats i prop de 500 persones a títol individual. El Compromís s’ha fet arribar a totes les candidatures que es presenten les properes eleccions municipals a la Conca d’Òdena i, en plena campanya electoral, faran públic quines el recolzen i quines no.

Un pilar dels Moixiganguers i una cantada de la Coral Xalest, que celebrava el seu 45è aniversari, ha tancat l’acte.

FER UN COMENTARI

*