Inici Destacats Ciutadans Igualada demana suprimir la plusvàlua municipal en els casos d’herència o...

Ciutadans Igualada demana suprimir la plusvàlua municipal en els casos d’herència o venda amb pèrdues

COMPARTIR

“Des de Ciutadans portem anys denunciant la inconstucionalitat de l’impost de la plusvàlua, però el bipardisme en el Govern d’Espanya no ha fet res i el Tribunal Constitucional ens ha acabat donant la raó”. Així s’ha mostrat el portaveu de Ciutadans(Cs) a l’Ajuntament d’Igualada, Carmen Manchón, que també ha anunciat la presentació d’una moció sobre la plusvàlua municipal en la que, entre d’altres, sol·licita la suspensió d’aquest tribut en els casos d’herència de vivenda, succesió moris causa o venda a pèrdues.

La moció de la formació taronja insta també a adaptar les ordenances fiscals en menys de sis mesos per evitar que s’apliquin els topalls màxims fixats pel Ministeri d’hisenda en relació a aquest tribut; insta a corregir els valors cadastrals del sòl fins a un 15% a la baixa; i a garantir que els coeficients fixats per l’ajuntament en l’adaptació de les ordenances fiscals corresponents a la plusvàlua no siguin superiors al que es pagaria en la legislació anterior.

“La reforma exprés de la plusvàlua que s’ha aprovat permet seguir gravant per beneficis no produïts, perquè no es computen despeses, ni els tributs ni les millores realitzades o la inflació, i això és injust” ha assenyalat la portaveu lliberal.

Carmen Manchón, també ha recordat que aquest tribut “suposa una font de finançament clau per a molts ajuntaments” i és per aquesta raó que la moció dels lliberals també insta al Govern d’Espanya a crear un fons extraordinari i responsabilitzar-se de la pèrdua d’ingressos dels ajuntaments a causa de la sentencia del Tribunal Constitucional.

“El Govern també hauria de crear un fons compensatori permanent pels ajuntaments per compensar la reducció d’ingressos, perquè és fonamental no posar en risc els serveis públics municipals” ha finalitzat.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. La moció es va presentar dimarts 30/11/21: A FAVOR C’s, en CONTRE Som-hi (Psc+Comuns), ABSTENCIÓ la resta de grups. Per tant ha estat REBUTJADA.
    Que m’expliquin el per què . Perquè l’ha presentat C’s? ‍♀️ Bones idees, vinguin de qui vinguin, no s’han de rebutjar !!!

FER UN COMENTARI

*