Inici Festes Cita amb la Festa de la Caldera a Montmaneu

Cita amb la Festa de la Caldera a Montmaneu

COMPARTIR

Montmaneu celebra aquest cap de setmana una de les seves cites festives més importants de l’any, la Festa de la Caldera.

Els actes s’inicien dissabte, a les 17:30, amb una desfilada de disfresses a la sala de ball del municipi, amb animació infantil a càrrec del grup “Arlequí” i xocolata i melindros per a tothom.

[Img #4419]El dia gran de la festa, diumenge, al llarg de tot el matí hi haurà el mercat de pagès, esmorzar de carnestoltes servit pel Cafè del Poble i es farà l’encesa de les calderes per elaborar la típica escudella a davant dels visitants. Anirà a càrrec del mestre calderer  Josep Parera i dels calderers de Montmaneu.

A les 11 i ales 12 del matí es farà una projecció de fotografies de la flora de Montmaneu a la Sala, a càrrec del Centre d’Estudis Comarcals d’Igualada.

També al llarg del matí, actuarà pels carrers del poble el grup de Recreació “Els Miquelets de Catalunya” que en el decurs de la guerra de Successió van defensar Catalunya. A l’entorn d’un campament d’època veurem desfilar, fer instrucció, gaudir de demostracions amb foc real i constatar la forma de combatre del segle XVIII.

Els més petits podran gaudir de la Granja dels Jocs on podran donar de menjar a les gallines i emportar-se un ou i d’un “Tio Vivo” d’època.

A les 12 del migdia. Missa solemne a l’església de Santa Maria. A la sortida es beneiran les calderes.

[Img #4420]A l’1:30, a la Plaça Major, i amb la presència del President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, es farà l’acte de nomenament del Calderer d’honor de Montmaneu: Jordi Martínez, actor de teatre, cinema i televisió conegut darrerament per la seva presència a TV3 com el “Paco” a “Ventdelplà” i el “Kubala” a “Kubala, Moreno i Manchón”.

Finalment, a les 2 del migdia, a la Plaça Major, es farà el repartiment de l’escudella entre el públic assistent. Es recomana portar plats, olles i coberts per recollir l’escudella.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*