Inici Societat Cirurgians ortopèdics d’arreu del món passen per l’Hospital d’Igualada

Cirurgians ortopèdics d’arreu del món passen per l’Hospital d’Igualada

COMPARTIR

L’Hospital d’Igualada ha rebut aquest diumenge la visita de cirurgians del Marroc, emmarcades en el projecte anomenat “Surgeon to Surgeon”, promogut per l’empresa Surgival que està expandint les seves vendes arreu del món i on fins ara participen hospitals com el Parc de Salut Mar, Hospital Clínic, l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital de Granollers. A l’Hospital d’Igualada es va iniciar fa més de dos anys i permet que cirurgians de diferents països visitin les instal·lacions de l’hospital i es formin en els aspectes més tècnics de la cirurgia ortopèdica del genoll.

La unitat de genoll del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (COT) del Consorci Sanitari de l’Anoia, composada pels doctors Xavier Pelfort, Enrique Fernández, Hussein Berjaoui i Sergi Gil són els encarregats de dur a terme les intervencions quirúrgiques

Fins el moment, han visitat el centre cirurgians de països com Aràbia Saudí, Pakistan, Colòmbia, Equador, Iran i Egipte.

En aquestes visites els cirurgians de l’Hospital intervenen pacients que necessiten una implantació de pròtesi de genoll. Aquest procediment quirúrgic té una durada aproximada d’una hora i el mètode de ràpida recuperació (fast-track) que des de fa 4 anys es va implantar al nostre hospital permet realitzar 3 intervencions en una jornada i en un mateix quiròfan. L’ estada mitjana a l’hospital, utilitzant aquest nou protocol, ha permès reduir, a poc més de tres dies i els resultats fins el moment actual són excel·lents. Més de 500 pacients intervinguts de genoll ja s’han beneficiat d’aquest nou mètode.

El projecte “Surgeon to surgeon” reforça enormement el vincle del Servei de COT de l’Hospital d’Igualada amb altres centres, tant a Catalunya com a la resta d’Espanya i de l’estranger.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*