Inici Societat La cinquena Alzheimer Race aplega un miler de participants

La cinquena Alzheimer Race aplega un miler de participants

COMPARTIR
dig

El passat diumenge 22 de setembre, va tenir lloc a Igualada la cinquena edició de la Alzheimer Race, caminada solidària que va comptar amb mil persones inscrites i d’altres que també hi van participar tot i que les inscripcions estaven tancades des de feia cinc dies. Hi van col·laborar una vuitantena de voluntaris que van ajudar en l’organització. Enguany L’Alzheimer Race va tenir format de caminada, compartint cap de setmana amb l’Igualada Urban Running Night Show (IURNS), cursa que es va dur a terme el dissabte i que va tenir un component solidari a favor de la lluita contra l’Alzheimer.

A partir de les 10 del matí de diumenge el passeig Verdaguer i l’anella fluvial es van omplir amb samarretes de color gris de les persones que van participar en aquesta caminada que recull fons per a l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències de l’Anoia (AFADA), organitzada amb l’Hospital de Dia Sant Jordi del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) i l’Ajuntament d’Igualada.

El recorregut va ser idèntic al de les tres primeres edicions, amb sortida i arribada a la plaça de la Masuca, passant pel passeig Verdaguer, l’avinguda Gaudí, i la llera del riu Anoia fins al carrer Joaquima Vedruna, amb un recorregut de 4,5 km. La quarta edició va ser l’única que va sortir de l’Escorxador, degut a les obres que el 2018 hi havia a la plaça de la Masuca.

A partir de les 8:30 del matí es va procedir a l’entrega de samarretes, paravents i dorsals. A les 9:30 va començar un escalfament coreografiat a càrrec de Fanny Cabré Sala, del CAI Popular, i a les 10 es va fer la sortida de la caminada. A les 11:00 començà el concert de La Sèptima Trastada.

A les 12 es va fer l’entrega d’obsequis i el sorteig dels premis principals, a càrrec de l’alcalde, Marc Castells, la primera tinent d’alcalde, Carme Riera, el regidor d’Entorn Comunitari i Cooperació, Fermí Capdevila, la presidenta de l’AFADA, Núria Solà, i el Gerent del CSSI, Jordi Ferrer. El presentador de l’acte va ser l’Ismael Miquel. Es va fer un reconeixement a les persones més grans inscrites, el Sr Joan Fillat i les Sres Encarna Martínez i Conxita Pujadó, i al més petit, en Marc Toda, nascut el 7 de juliol de 2019. Posteriorment es va sortejar una bicicleta de muntanya, una televisió de 43 polzades, un telèfon mòbil i un vol en globus. A més, prop de 100 persones van rebre altres obsequis, i tots els participants van disposar d’avituallaments i d’una bossa amb productes. També van poder adquirir el llibre La Cuina dels Records, amb 50 receptes d’avis i àvies i disponible als centres del CSSI. Aquesta cinquena edició de la cursa ha comptat amb el suport d’entitats i empreses col·laboradores que han realitzat aportacions econòmiques o donacions.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*