Inici General Cicle Gaudí a l’Ateneu: ‘Cerca de tu casa’, d’Eduard Cortés

Cicle Gaudí a l’Ateneu: ‘Cerca de tu casa’, d’Eduard Cortés

COMPARTIR

[Img #32618]Aquest proper dijous 20 d’octubre es projecte a l’Atener la segona pel·lícula del ‘Cicle Gaudí’ que serà el film d’Eduard Cortés, Cerca de tu casa (2016). Serà a les 22h. i el cost de l’entrada és de 4,5 euros, amb diversos descomptes.

 

L’any 2007 s’executen els primers desnonaments a Espanya per l’impagament d’hipoteques, fruit de l’explosió de la bombolla immobiliària. La Sònia (Sílvia Pérez Cruz) i el seu marit, que tenen una filla de deu anys, són un dels primers casos que han perdut el pis sense repercussió mediàtica, des de la solitud i la vergonya. No els queda altra opció que tornar a la casa dels pares d’ella, els quals també estan en perill de ser desnonats perquè aquella va servir d’aval al préstec que no han pogut saldar tot i haver entregat al banc les claus de l’habitatge hipotecat. La falta d’espai i la frustració donen pas a una convivència plena de retrets i discussions entre tots ells. Però, a més, també, hi ha l’empleat de l’oficina bancària que afronta l’haver de deixar sense casa als seus veïns de tota la vida. I un policia turmentat ja que no entén el perquè ha de desnonar a famílies senceres dels seus pisos per deixar-les al carrer,… Aquestes són algunes de les situacions que ens presenta el darrer film d’Eduard Cortés, Cerca de tu casa (2016).

 

En el film, Sílvia Pérez Cruz, no només actua, sinó que n’ha creat la banda sonora i l’interpreta amb la seva veu dura, profunda, salada i mediterrània, acompanyada de coreografies dissenyades per la ballarina i coreògrafa, Sol Picó, que amb el seu personalíssim segell aconsegueix, no només donar espectacularitat al film, sinó que aquestes serveixen per presentar i denunciar d’una manera distinta escenes lamentables com els desnonaments, la destrucció de llocs de treball o el drama quotidià de fer que els números ens quadrin.

 

El drama, que ens arriba en forma de musical és colpidor. Sí, un musical sobre la crisi i els desnonaments, però, amb una mirada nova, resistent, combativa. Música i drama per reflexionar sobre una problemàtica present en el nostre dia a dia (en els ‘telenotícies’ o quan trepitgem el carrer,…) i que afecta a molts nostres conciutadans, però que ens transmet (amb la veu de la Sílvia Pérez Cruz) un coratjós missatge ple de lluita, solidaritat i esperança.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*