Inici Cinema El cicle Cinema Total torna a Igualada amb ‘El Resplandor’

El cicle Cinema Total torna a Igualada amb ‘El Resplandor’

COMPARTIR

El Resplandor (1980) de Stanley Kubrick serà la primera pel·lícula de la nova etapa de les sessions Cinema Total. En pantalla gran i en versió original subtitulada en espanyol, es projectarà la nit del dissabte 8 d’abril a les 00:30h (sessió golfa) a l’Ateneu Cinema d’Igualada.
Cinema Total compta amb la col·laboració d’una entitat històrica i bàsica per entendre l’exhibició de cinema a la nostra ciutat: el Cineclub Ateneu. També compta amb el suport de l’Ateneu Cinema i amb escoles i comerços de la ciutat implicats en la cultura.

Dirigida per Stanley Kubrick, i interpretada per Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd i Scatman Crothers, El Resplandor adapta la novel·la de Stephen King, i mostra com Jack Torrance es trasllada amb la seva dona i el seu fill de 7 anys a l’impressionant hotel Overlook per encarregar-se del manteniment de les instal·lacions durant l’hivern, època en la que està tancat i aïllat per la neu. El seu objectiu és trobar pau i tranquil·litat per escriure una novel·la. Tanmateix, poc després d’haver arribat a l’hotel, i al mateix temps que Jack comença a patir inquietants trastorns de personalitat, se succeeixen estranys i terrorífics fenòmens paranormals.

Obra mestra del terror psicològic The Shining ofereix una posada en escena freda, desolada, lluminosa i opressiva que en combinació amb la banda sonora genera atmosferes i escenes tan mítiques com terrorífiques. Destaca la magnífica i histriònica interpretació de Jack Nicholson caracteritzant el procés de bogeria que pateix el seu personatge. Passadissos, solitud, simetries, les bessones, el laberint, la neu, la destral, la màquina d’escriure… tots ells elements inoblidables creats pel perfeccionista i exigent Stanley Kubrick per aquest genial conte que és El Resplandor.

Així doncs, si aquest dissabte 8 d’abril després de sopar voleu gaudir d’una activitat nocturna diferent, a l’Ateneu Cinema podreu viure l’experiència de veure aquest clàssic del cinema en pantalla gran i V.O.S.E.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*