Inici Teatre La Cia. Teatre de l’Aurora presenta ‘La casa perduda’, el seu segon...

La Cia. Teatre de l’Aurora presenta ‘La casa perduda’, el seu segon espectacle

COMPARTIR

Després de l’èxit del seu primer espectacle El Comte Arnau, la Cia. Teatre de l’Aurora presenta aquest cap de setmana a Igualada el seu segon treball per a tots els públics, La casa perduda, un espectacle que porta a escena el tema de les migracions amb una proposta d’una gran força visual i amb música en directe.

A La casa perduda coneixerem en Dan i les peripècies que viurà en un llarg i forçós viatge cap a terres desconegudes. En Dan viu en una petita casa al mig d’una serralada fent de guardià del bon temps. Però un dia, de cop i volta, un fet inesperat fa trontollar les parets de casa seva fins a enlairar-se i desaparèixer en la llunyania. I després de les parets, els mobles. Fins i tot els seus records es perden. En Dan ho ha perdut tot. Només pot fer una cosa: a contracor, marxar a la recerca de casa seva, deixant enrere tot el que estima. Així començarà un llarg viatge cap a terres llunyanes i desconegudes, resseguint les passes d’altres que ja van marxar, on buscarà un nou lloc on viure. Joan Arqué, director de l’espectacle, explica que aquest tracta “des d’un punt de vista simbòlic, el fenomen migratori. Ho fem, remarca, des d’un lloc més al·legòric, perquè la realitat és insuperable i saturada per les notícies que, malauradament, ens arriben dia a dia”. Sobre el fet de tractar temes com el de les migracions en espectacles per a un públic infantil, Arqué assenyala que “podem tractar aquestes temàtiques, però sense tristesa. Podem fer que arribin coses als nens i els podem aportar reflexions, preguntes, sobretot si ho fem a través de personatges com el Dan, que ha de marxar de casa seva”. El director de La casa perduda recomana l’espectacle “a partir de 8 anys endavant, tot i que per sota també hi poden trobar coses interessants. L’espectacle té moltes capes, amb diferents nivells de comprensió”. L’espectacle, sense paraules, té una gran força visual. Tal com explica Joan Arqué, “hem fet un llarg procés d’investigació –i l’espectacle encara en demana més- amb materials, objectes, màscares, plàstics, amb el cos… Hi ha una barreja de llenguatges, que ens ajuden a arribar a un públic més ampli, llenguatges que ens proporcionen els intèrprets, com la Magda Puig, l’Andreu Martinez –que és un gran especialista- o el Pep Pacual “Pepino”, que entén i interpreta amb la música en directe els ritmes de la teatralitat”.

La casa perduda és el segon espectacle de teatre familiar de la Cia. Teatre de l’Aurora, la companyia estable de la sala igualadina, que acaba de complir el seu vintè aniversari. El 2015, va estrenar la seva primera i exitosa producció El Comte Arnau, un espectacle per a tots els públics que ha estat molt aplaudit pel públic i la crítica i que continua representant-se arreu del país. Anteriorment, el Teatre de l’Aurora ha participat en la producció de 20 espectacles, especialment de companyies de teatre infantil i familiar professionals locals.

Horari i venda d’entrades

Les representacions de La casa perduda, tindran lloc dissabte 27 de maig a les 18 h. i diumenge 28 de maig a les 12 h. i a les 18 h. Les entrades 8 € i 6 € (amb els descomptes habituals) es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*