Inici Societat La CGT denuncia que els voluminosos recollits a Igualada no es reciclen

La CGT denuncia que els voluminosos recollits a Igualada no es reciclen

COMPARTIR

La Secció Sindical de la CGT de la Societat Mediambiental d’Igualada -l’empresa mixta entre Fomento de Construcciones y Contratas i l’Ajuntament que té la concessió de la recollida d’esombraries a la ciutat- ha sol·licitat per carta a l’Ajuntament d’Igualada quin ha de ser el tractament dels voluminosos -electrodomèstics, mobles, trastos domèstics…- a la ciutat davant «la manca de compliment de la normativa», segons un comunicat del sindicat. La CGT denuncia que aquesta empresa «no té unes directrius clares de com s’han de tractar aquest tipus de residus».

Denuncien que tots aquests residus domèstics grans son enviats a l’abocador de Tivissa, a 140 quilòmetres d’Igualada, i que allà «no són degudament reciclats com indica la normativa europea 2018/851».

El contracte de l’Ajuntament d’Igualada amb FCC, Fomento de Construcciones y Contratas, S.A. ha estat qüestionat pel mateix govern municipal, que va anunciar una auditoria el 2016 i que l’ha ampliat en diferents ocasions des de llavors.

Per al sindicat CGT, «els problemes derivats d’aquest contracte segueixen» i asseguren que «el regidor de sostenibilitat, Miquel Vives i Singla, ha declinat reunir-se amb la secció sindical».

La darrera ampliació del contracte, pactada pel govern de Marc Castells i Igualada Som-hi l’abril de l’any passat,  incloïa precisament un reforç en la recollida de voluminosos. amb mesures com l’ampliació de l’horari de la deixalleria municipal.

COMPARTIR

1 COMENTARI

  1. Jo no entenc com l’ajuntament d’Igualada tolera que els residus els portin a 140 kilòmetres lluny de casa, (mes els 140 kilòmetres de tornada). Això suposa un dispendi molt gran per la ciutat. A Igualada es paga molt de contribució, i la ciutat esta sempre molt bruta. Perquè no hi ha a Igualada un regidor o un funcionari que controli la neteja viaria?.

FER UN COMENTARI

*