Inici Destacats CGT acusa Funosa de no garantir la seguretat dels treballadors

CGT acusa Funosa de no garantir la seguretat dels treballadors

COMPARTIR

La caiguda de més de 400m2 de coberta de les instal·lacions de Funosa a Òdena, la setmana passada, ratifica les denúncies que el sindicat CGT ha fet durant els darrers anys pel “lamentable estat en què es troben les instal·lacions d’aquesta empresa”, segons el sindicat que lidera el comitè d’empresa.

A través d’un comunicat, el sindicat lamenta que “les paraules de la CGT sempre intenten ser menyspreades i no escoltades per part de la direcció; ni tan sols quan es tracta de la salut i de la seguretat dels treballadors i de les treballadores de l’empresa”.

Sobre la caiguda d’una part del sostre, CGT assenyala que malgrat que no hi va haver cap dany personal “tanta sort no pot deixar-se de nou a la irresponsabilitat de l’empresa” i adverteixen que “no permetrem que torni a passar una cosa semblant, ni que es posi de nou en risc a la plantilla”.

El sindicat també explica que l’empresa “tan sols va ordenar evacuar una petita zona propera a la part afectada per la caiguda” enlloc d’evacuar tota la planta. CGT va interposar una denúncia davant la Inspecció de Treball, que va ordenar immediatament el desallotjament de totes les instal·lacions. Per al sindicat, el perill no era només possibles nous esfondraments, sinó “el risc que suposava per als treballadors estar exposats a la inhalació d’amiant, ja que la coberta desplomada estava fabricada d’uralita”.

CGT, que ha convocat una vaga indefinida contra les externalitzacions, lamenta que “portem anys observant com la direcció de l’empresa no fa cap tipus d’inversió en seguretat, ni per renovar les instal·lacions” i sense fer cas de les advertències del sindicat.

La federació anoienca del sindicat assegura que “no dubtarem ni un sol moment a buscar i assenyalar els culpables del que ha passat, i no ens tremolarà la mà en cap moment a l’hora de demanar responsabilitats, tant internament a l’empresa, com jurídicament”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*