Inici Destacats El CF La Llacuna rep el primer desfibril·lador de la campanya ‘Tots...

El CF La Llacuna rep el primer desfibril·lador de la campanya ‘Tots som un batec’

COMPARTIR

Tots Som un Batec és la nova campanya que ha impulsat enguany la Federació Catalana de Futbol, juntament amb la Fundació de l’FCF, la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi i CardioSOS, amb l’objectiu de cardioprotegir tots els camps de futbol, els pavellons i pistes de futbol sala de Catalunya. La campanya té una inversió de 200.000 euros per tal de cardioprotegir un total de 180 instal·lacions esportives.

Per aquest motiu, els clubs afiliats a l’FCF que encara no disposin d’un DEA a les seves instal·lacions els poden sol·licitar al web totssomunbatec.cat. En aquest apartat web es poden visualitzar els vídeos de la campanya, amb la participació del futbolista Leo Messi com a protagonista, i els passos a seguir per part dels clubs interessats per fer la sol·licitud del desfibril·lador.

El primer club en rebre un desfibril·lador ha estat el CF Llacuna, aquest dilluns 21 de juny, al Camp de Futbol Municipal La Cuitora. El club arlequinat compta en l’actualitat amb un equip amateur, al Grup 7 de la Quarta Catalana, i té un total de 25 llicències en actiu.

L’alcalde de la Llacuna, Josep Parera, ha donat la benvinguda als assistents i ha agraït a l’FCF que “el CF Llacuna hagi estat el primer club en rebre un DEA. Ens honra com a poble, i és que volem dotar aquest camp amb els equipaments més moderns i totes les eines possibles per a què es pugui practicar el futbol de manera segura”.

El president del CF Llacuna, Josep Maria Albet, s’ha mostrat orgullós amb el desenvolupament de “la campanya TOTS SOM UN BATEC de l’FCF. És d’agrair, ja que el nostre poble està una mica allunyat de nuclis grans i actuar amb rapidesa és vital. El que necessitem ara és adaptar aquestes instal·lacions als temps actuals, renovar-les amb gespa artificial”.

Per la seva part, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha explicat que “el primer projecte que vaig engegar com a president de la Federació va ser TOTS SOM UN EQUIP, per ajudar al futbol amateur. I just després ha arribat la campanya TOTS SOM UN BATEC, la qual gràcies a la col·laboració de la Fundació “la Caixa” CaixaBank, la Fundació Leo Messi, CardioSOS i la Fundació Catalana de Futbol ha estat possible tirar-la endavant. A dia d’avui, aquesta campanya està molt associada al món del futbol perquè, desgraciadament, tots hem vist el que va passar amb un jugador durant l’Eurocopa, però gràcies al desfibril·lador que hi havia al camp li van poder salvar la vida. Per tant, això ens demostra que anem pel bon camí, i que els terrenys de joc i els pavellons que encara no estiguin cardioprotegits ho han d’estar. Avui donem el primer pas a la Llacuna amb la instal·lació d’un desfibril·lador, però esperem que no s’hagi de fer servir mai”.

FER UN COMENTARI

*