Inici Cinema «César debe morir», al Cineclub Ateneu

«César debe morir», al Cineclub Ateneu

COMPARTIR

[Img #4796]Divendres, 22 de febrer de 2013, a 2/4 d’11 del vespre, al Teatre Municipal de l’Ateneu, el Cineclub proposa el film «César debe morir», dels germans Taviani, sobre un grup de presos que prepara una representació de l’obra de William Shakespeare Juli Cèsar a la presó.

Els germans Taviani aconsegueixen a César debe morir una reflexió transparent i directa del poder alliberador de l’art. Una pellícula amb un discurs senzill però aclaparador i amb unes interpretacions hipnòtiques.

Tota una institució dins el cinema europeu, els Taviani han assolit aquell moment en la trajectòria del creador en el qual només es veu obligat a passar comptes davant la seva consciència. Aquest alliberament els permet experimentar amb la narració, fent servir tots els mitjans al seu abast en aquesta pellícula. La sensació que s’imposa al final del seu exigu metratge és la d’haver assistit a una reflexió profunda sobre el paper alliberador de l’art.

Des dels preparatius de l’obra de teatre per part d’uns presos fins a la seva representació final, l’inexorable poder de la ficció transforma aquests aspirants a actors i els allibera del seu tancament. També la seva presó es transforma i aquells murs, aquells passadissos, aquelles celles, fins ara opressors, passen a ser els escenaris de l’obra.

[swf object]

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*