Inici Societat Centres sociosanitaris d’Igualada incorporen teràpies amb gossos

Centres sociosanitaris d’Igualada incorporen teràpies amb gossos

COMPARTIR

Aquesta tardor els centres del Consorci Sociosanitari d’Igualada (CSSI) han incorporat novament la teràpia assistida amb gossos amb l’ajuda de Boskan Teràpies Integratives, una associació sense ànim de lucre amb objectius socials que realitza intervencions assistides amb gossos i altres tipus de teràpies. Hi participen els gossos Linda i Taxa, conduits per Elisa Bonich, presidenta de l’associació, i altres tècnics de Boskan. Les sessions es realitzen setmanalment a la Residència i Centre de dia Pare Vilaseca, a l’Hospital de dia Sant Jordi, al Centre de dia Montserrat i al Centre de dia Mar i Cel, i tenen un alt grau de satisfacció entre les persones que hi participen, segons expliquen des del CSSI.

El CSSI va iniciar aquesta activitat l’any 2017 i des de llavors ha treballat amb l’associació Dogs in Blue i amb l’entitat Avancem Junts que durant aquest període han realitzat teràpies amb gossos als centres del CSSI.

El responsables del consorci asseguren que les teràpies amb gossos han aconseguit millorar la salut i el benestar de les persones grans ateses al CSSI mitjançant la creació de vincles gos-persona, augmentant la qualitat de vida d’aquestes persones i millorant les seves capacitats amb interaccions que ajuden a tenir una vida més independent, més fàcil i més enriquidora. Gràcies a aquestes teràpies es millora l’estat físic, emocional i mental dels usuaris, millora la seva autoestima i la percepció d’ells mateixos, millora la confiança i la seguretat, augmenta l’expressió dels sentiments i les relacions socials, es crea una atmosfera plàcida i normalitzada cap als professionals del centre per poder treballar el seu tractament, fomenta un ambient favorable a l’aprenentatge, s’enforteixen i mantenen les habilitats motrius i intel•lectuals (atenció, memòria, funcions executives i càlcul), es crea un entorn ric en estímuls que facilita el raonament i l’activitat motora i es milloren les relacions interpersonals.

FER UN COMENTARI

*