Inici Destacats Els centres públics d’Igualada guanyaran murals amb els seus valors coincidint amb...

Els centres públics d’Igualada guanyaran murals amb els seus valors coincidint amb les jornades de portes obertes

COMPARTIR

Les AMPAs de les llars d’infants, escoles i instituts públics d’Igualada ja ho tenen tot a punt per a les jornades de portes obertes que tindran lloc durant aquest mes de març, que començaran aquest dissabte, dia 9, a l’escola Dolors Martí i la llar d’infants la Rosella, i finalitzaran el dissabte 23 de març a l’escola Garcia Fossas, la llar d’infants la Lluna i l’Institut Pere Vives Vich. Per incentivar el conjunt de les famílies a visitar els centres, un total de nou artistes i muralistes d’Igualada realitzaran una intervenció sobre una paret exterior de cadascun dels centres inspirada en alguns dels valors intrínsecs de l’educació pública: alegria, amistat, compromís, diversitat, descoberta, igualtat, imaginació, inclusió i respecte.

L’acció està ideada i organitzada per les AMPAs i Salpicón, el col·lectiu d’art i disseny format per Mireia Sala i Patricia Picón. Cadascuna de les AMPAs, conjuntament amb les direccions dels respectius centres, han seleccionat els valors a ressaltar, i ara els artistes seran els encarregats de posar-hi forma i color, de manera totalment desinteressada. Elisabet Serra, Georgina Franquesa, Dara Borrega, Albert Vendrell, Nil Morist, Jaume Enrich, Xavier Mula, Patricia Picón i Mireia Sala realitzaran una proposta mural basada en el seu propi estil gràfic i que comptarà amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada. Vistos en el seu conjunt, els nou murals donaran una imatge precisa de l’educació pública a Igualada, evidenciant encara més la densa xarxa de complicitats que centres i famílies estableixen entre ells. La constatació que l’educació pública dels 0 als 16 anys està unida, compartint valors i missió, i que tot plegat redunda en una educació de primera qualitat per als infants i joves.

Mitjançant aquesta acció col·laborativa i totalment innovadora en el conjunt de Catalunya-, les AMPAs conviden el conjunt de la ciutadania a apropar-se als nou centres participants tant per veure els i les artistes en acció com per descobrir els centres, un patrimoni que és propietat del conjunt dels igualadins. A les famílies en edats de preincripcions (nounats de cara a les llars, P-2 de cara a Infantil, i 6è de cara a institut), les AMPAs els conviden específicament a descobrir els projectes pedagògics de cadascun dels centres, preguntant tant com sigui necessari als equips de mestres i a les pròpies famílies. I a la resta d’igualadins també se’ls convida a apropar-se a les llars, escoles i instituts per gaudir de primera mà de l’art en directe.

Les Escoles Públiques d’Igualada creixen en aliances

Aquesta serà la primera acció en què llars d’infants, escoles i instituts públics d’Igualada es coordinen per demostrar la vitalitat de la xarxa pública. Fins ara, les cinc escoles de la ciutat (Dolors Martí, Emili Vallès, Gabriel Castellà, García Fossas i Ramon Castelltort) estaven agrupades a l’entorn de la coordinadora Escola Pública d’Igualada (EPI). Ara, aquest projecte s’està ampliant tant a les tres escoles bressol (L’Espígol, La Lluna i La Rosella) com als instituts Pere Vives Vich i Badia i Margarit. Fins i tot, no es descarta que el projecte s’acabi estenent a d’altres centres públics de la Conca d’Òdena, en tant que tots els municipis acaben configurant una realitat escolar pràcticament unitària, amb uns mateixos reptes i oportunitats.

Jornades de portes obertes a les escoles i instituts públics d’Igualada

Les llars d’infants, escoles i instituts públics d’Igualada duen a terme, a partir d’aquest cap de setmana, les seves jornades de portes obertes, orientades a donar a conèixer la seva proposta educativa a tots aquells pares i mares que estiguin en fase d’elecció de centre escolar per als seus fills de cara al curs 2019/2020. Aquest dissabte dia 9, d’11 a 13h, els primers centres a celebrar aquesta jornada seran la Llar d’Infants La Rosella i l’Escola Dolors Martí. El dilluns, 11 de març, de 17:30 a 19:30h, serà el torn de l’Institut Badia i Margarit, i el dimecres, 13 de març, obrirà portes l’Escola Gabriel Castellà entre les 15 i les 19h. L’Institut Milà i Fontanals –batxillerat– obrirà les portes l’endemà, dijous 14 de març, de 17:30 i 19:30h, i aquella setmana la tancaran l’Escola Ramon Castelltort i, novament l’Institut Badia i Margarit, que obriran dissabte, 16 de març, d’11 a 13h. El dimecres, 20 de març, serà el torn de l’Escola Emili Vallès, l’Institut Joan Mercader i la Llar d’Infants L’Espígol, entre les 17:30 i les 19:30h. L’Escola Garcia Fossas, l’Institut Pere Vives Vich i la Llar d’Infants La Lluna obriran el dissabte, 23 de març, d’11 a 13h, i l’Institut Milà i Fontanals tancarà les jornades d’enguany el dissabte, 4 de maig, entre les 11 i les 13h.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*