Inici Societat Centres d’Igualada i Montbui reben el distintiu ‘Escola Verda’

Centres d’Igualada i Montbui reben el distintiu ‘Escola Verda’

COMPARTIR

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, van lliurar la setmana passada els Premis Escoles Verdes 2018, i el Distintiu Escola Verda a 68 nous centres educatius adherits enguany a la xarxa, 7 dels quals de la comarca de l’Anoia.

El conseller d’Ensenyament ha manifestat que aquesta 16a trobada d’Escoles Verdes “demostra la consolidació d’aquest projecte nascut amb la clara finalitat d’ajudar els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat; promoure la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn; i fer xarxa amb els centres que comparteixen aquests objectius”. Bargalló ha afegit que “iniciatives com aquesta demostren que l’escola fa molt més que ensenyar. L’escola sobretot educa, per la qual cosa l’educació, tal i com proposa la UNESCO, ha de ser entesa com un bé comú”.

7 noves Escoles Verdes a l’Anoia

Els consellers Calvet i Bargalló han lliurat 68 nous Distintius Escola Verda als centres que han passat enguany a formar part d’aquesta xarxa, que incorpora els valors d’educació per a la sostenibilitat dins del seu projecte educatiu, i afavoreix la implicació i participació de tota la comunitat amb aquest objectiu.

Amb aquests, ja són 801 centres educatius de Catalunya que tenen el Distintiu d’Escola Verda.

Els centres anoiencs que l’han rebut enguany són el Col·legi Escolàpies Igualada, l’Escola Dolors Martí i Badia d’Igualada, l’Escola Mowgli d’Igualada, l’Escola Pare Ramon Castelltort d’Igualada, l’Institut Joan Mercader d’Igualada, l’Escola García Lorca de Santa Margarida de Montbui i l’Escola Montbou -ZER El Ventall de Santa Margarida de Montbui.

Els premiats

Els Premis Escoles Verdes 2018 s’han atorgat en tres categories diferents. En la categoria de trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral, el jurat ha distingit enguany la tasca de dos centres,: l’Escola Josep Pla de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat) i el Col·legi Sant Josep de Navàs (Bages). De l’escola, destaca “el seu treball continu i constant, i la incorporació d’actuacions noves en tots els àmbits: currículum, gestió, implicació en l’entorn i treball en xarxa”. Del col·legi, ha valorat “l’estructura organitzativa per permetre la participació de tota la comunitat educativa, la vinculació al currículum de totes les actuacions descrites i la diversitat de projectes europeus de temàtica ambiental en què el centre ha participat”.

En la categoria d’actuació singular que afavoreixi la conservació de la biodiversitat , el jurat ha premiat l’Escola Cor de Maria de Valls (Alt Camp) per l’actuació “Fauna al nostre entorn proper”. Destaca “la singularitat del tema, la vinculació a l’entorn, el treball en xarxa i l’ús de les noves tecnologies per promoure la comunicació de l’acció i dels resultats”. Així, el jurat distingeix que es tracta d’una “actuació de foment de la biodiversitat associada a l’entorn proper que respon clarament a l’objecte de la convocatòria”.

Finalment, en la categoria de treball en xarxa realitzat conjuntament amb altres agents del territori , el jurat ha atorgat el premi a l’Institut Montsoriu d’Arbúcies (La Selva) en representació dels 8 instituts de la comarca que organitzen la “Ruta Transelva”. Ha valorat que és “una actuació consolidada, que promou el treball en xarxa entre tots els instituts que són Escola Verda de la comarca, implicant a altres agents del territori, que té com a objectiu conèixer el patrimoni natural, social, històric, geològic, paisatgístic de la comarca i detectar els impactes o problemàtiques al llarg de la ruta i fer-ne denúncia”. També ha considerat que es tracta d’una activitat “liderada per l’alumnat dels comitès ambientals dels centres educatius que hi participen, i també l’ús de les tecnologies i la tasca de comunicació i difusió que en fan”.

FER UN COMENTARI

*