Inici Societat Centenars de persones reclamen a Igualada la gestió pública de l’aigua

Centenars de persones reclamen a Igualada la gestió pública de l’aigua

COMPARTIR

Més de 800 persones han recorregut aquest dissabte a la tarda els carrers d’Igualada per reclamar la gestió pública de l’aigua a Igualada, Vilanova del Camí, Piera, Masquefa i la Pobla de Claramunt sota el lema “’aigua és un bé comú, no un negoci”. Les entitats convocants encapçalaven la manifestació amb una pancarta, i una segona pancarta seguia la manifestació amb representants polítics dels grups anoiencs del PSC, ERC, la CUP i els Comuns, i també dels diputats del Parlament de Catalunya Rut Ribas, Natàlia Sànchez i David Cid i les congressistes Carolina Telechea i Sònia Farré. La manifestació, convocada per una quarantena d’entitats de l’Anoia i acompanyats pels Deuteriums -Protons amb la seva batucada i els trabucaires els Voladors d’Igualada, ha començat a la plaça del Rei i ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament, on han tingut lloc els parlaments.

Juan Carlos González, representant d’Aigua és Vida a l’Anoia, recordava que “Agbar guanya 500.000€/any i 3 regidors de l’Ajuntament cobren 9000€ per assistir a una reunió. És l’hora que a Igualada, Vilanova, la Pobla, Piera i Masquefa la gestió de l’aigua sigui pública”. També assenyalava que “la remunicipalització és viable econòmicament i que els serveis bàsics no els volem privatitzats” a la vegada que assegurava que “cal invertir els beneficis econòmics de l’aigua en ajudar famílies vulnerables, reduir pèrdues d’aigua o millorar la qualitat de l’aigua de l’aixeta”.

Per seva part, Anna Ferrer, representant de Piera per l’Aigua Pública, denunciava que “a Piera es paga una de les aigües més cares de Catalunya amb uns preus desorbitats i encara existeix el sistema injust dels aforaments”. En aquest sentit, Ferrer afirmava que “en el proper mandat, quan s’acabi l’actual contracte de concessió del servei a Piera, els partits hauran de decidir si apostar per la gestió pública de l’aigua al municipi o continuar amb l’actual sistema”.

Míriam Planas, portaveu d’Aigua és Vida de Catalunya tancava els parlaments i destacava l’èxit de la manifestació, afirmant que “l’Anoia no està sola en la lluita per reclamar la gestió pública de l’aigua i si decideixen privatitzar l’aigua, toparan amb un poble mobilitzat”. Segons Planas, “molts d’altres municipis catalans, i de diferents colors polítics, estan apostant per la gestió pública de l’aigua, una onada que està aconseguint fer que el debat sobre la gestió de l’aigua sigui clau a l’Anoia i Catalunya”.

Aigua és vida Anoia ha valorat la manifestació com un èxit i ha assenyalat que “tot i el mal temps, els anoiencs han cridat ben fort i contundenment que a l’Anoia la ciutadania vol la gestió pública de l’Aigua”. El debat sobre la gestió de l’aigua ja està al mig de la política anoienca, assegura la plataforma, i ara cal que els ajuntaments facin els passos necessaris per assolir la titularitat de la gestió i apostar per la gestió pública de l’aigua. Per la seva banda, Aigua és vida Anoia assegura que “l’Ajuntament d’Igualada té raons suficients per apostar per la gestió pública i ha de prendre ja una decisió”. La plataforma recorda que la lluita per l’aigua no s’acaba aquí i emplaça a tota la ciutadania a participar de la concentració que tindrà lloc a Piera el 10 de novembre per demanar la gestió pública de l’aigua.

3 COMENTARIS

  1. I ara després d’haver fet la rebequeria, el soroll i la gamberrada de pintar el terra, tot sota el beneplàcit del noiet que fa d’alcalde, ara toca netejar i això té un cost i resulta que l’hem de pagar entre tots. Això és el que volen aquests que demanen la gestió publica? Encarir les coses i sobretot que no hi hagi un propietari eh? Així tothom campi com pugui i el poble ciutadà es quedaria sense aigua! Una colla d’ignorants que no saben el que és guanyar-se la vida. Aquests els convindria passar una temporada en un país col·lectivitzat, d’aquells que tenen restriccions cada dos dies. Vergonyós

  2. Si els arguments dels contraris a la gestió pública són aquests, Rosalia, estem d’enhorabona.

    Volem aigua pública com a Manresa, Vilafranca i tantíssimes altres ciutats catalanes. No sé on veus el problema ni l’alarmisme, perquè és de sentit comú.

  3. El sentit comú universal et diu que no hi ha millor gestió que la privada i que tots els serveis gestionats per funcionaris tenen carències, donen mal servei i a la llarga són deficitaris. Fes un viatge per països com Veneçuela, Cuba i a països de l’Est d’Europa i després podràs tenir una visió més amplia. A no ser que tinguis una ideologia d’aquelles que s’han descobert un veritable frau amb victimes de l’engany…

FER UN COMENTARI

*