Inici Societat Un centenar de persones amb discapacitat vola en la segona jornada d’aviació...

Un centenar de persones amb discapacitat vola en la segona jornada d’aviació adaptada

COMPARTIR

Dissabte va tenir lloc la segona Jornada d’Aviació Adaptada, un esdeveniment que ha permès que en un sol dia 115 persones amb qualsevol tipus de discapacitat reconeguda hagin gaudit del plaer de volar a l’aeròdrom d’Igualada-Òdena. L’activitat ha estat possible gràcies a la generositat de 35 pilots, 100 voluntaris/es i les aportacions d’entitats públiques i empreses privades del territori.

Així, a les 10 del matí, el cel començava a omplir-se d’avionetes que transportaven a persones felices, que per una estona experimentaven la llibertat de moviment sense barreres, una sensació que només al cel es pot experimentar.

Per a l’ocasió es van aconseguir 20 aeronaus, propietat de pilots, que a nivell personal van oferir les seves avionetes i les seves hores de vol per fer realitat una il·lusió: que persones amb qualsevol tipus de discapacitat física, orgànica o intel·lectual puguessin gaudir del plaer de volar, i fer així que una activitat de lleure com l’aviació també sigui accessible a tothom.

El poder de convocatòria va fer que dos dies després d’obrir les inscripcions s’exhaurissin les places disponibles i 80 persones quedessin en llista d’espera. Aquest alt nivell de demanda ha fet ha provocat que l’organització estigui valorant com ampliar l’activitat.

Pel que fa als voluntaris i voluntàries cal destacar també ha estat un gran èxit de convocatòria ja que han arribat de Catalunya i d’altres punts del territori espanyol. Grans empreses relacionades amb el món de la discapacitat i l’aviació com la companyia aèria Volotea o l’ONCE han col·laborat amb la jornada i fins i tot algun dels seus treballadors/es han volgut participar com a voluntaris/es a nivell personal.

En aquest sentit, l’organització agraeix en tot moment la feina desinteressada del voluntariat i destaca que sense aquesta solidaritat la jornada no seria possible. El voluntariat, tant de persones anònimes com d’empreses privades, és el tret diferencial de la jornada i el seu gran valor. Carlos de Albert, president d’Aviació Adaptada, explicava que “aquesta solidaritat és la que aconsegueix que l’objectiu de la jornada es compleixi que no és un altre que apropar el món de l’aviació al món de la discapacitat i aconseguir que les persones amb alguna discapacitat puguin gaudir del plaer de volar, provocant noves sensacions i empoderant-les per viure amb més plenitud enriquint les seves vides quotidianes”.

Els protagonistes van ser les persones amb alguna discapacitat però també els seus acompanyants, familiars i públic en general que van poder participar d’activitats durant tot el dia, música en directe i fins i tot el monòleg “Posa un discapacitat a la teva vida” a càrrec de Marc Buxaderas, una persona amb paràlisi cerebral tetraplègica espàstica.

Aquesta ha estat la segona edició d’una jornada que va engegar l’any passat i que després de l’èxit que va tenir, se li ha volgut donar continuïtat i convertir-se en una cita en el calendari per al món de la discapacitat i l’aviació.

A l’acte oficial d’inauguració van participar representants de totes les entitats col·laboradores i els parlaments van anar a càrrec de Maria Sayavera, alcaldessa d’Òdena, Carme Riera, tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Igualada, Jordi Candela, director d’Aeroports de Catalunya i Carlos de Albert, president d’Aviació Adaptada. Tots els representants polítics van coincidir en l’extraordinarietat de la jornada i es van comprometre a seguir donant recolzament al projecte.

La Jornada d’Aviació Adaptada és una iniciativa de la federació d’entitats anomenada Aviació Adaptada i que està formada per entitats socials relacionades amb el món de la discapacitat i/o l’aviació: “Vols per a tothom”, “Las Sillas Voladoras” i “Temyque”, compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, Aeroports de Catalunya, Federació Aèria Catalana, l’Ajuntament d’Igualada i l’Ajuntament d’Òdena, així com altres empreses i entitats.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*